Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του “εθνικού μας τυριού” και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;
Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή “εικόνα” στον ουρανίσκο μας.
Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της “ένωσης”.