Βενιζέλος κατά Τσακαλώτου: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς (βίντεο)

29

«Η Βουλή των Ελλήνων δυστυχώς θα επιληφθεί εκ των υστέρων στη συμφωνία με την πΓΔΜ, όταν θα έχουν δημιουργηθεί νομικές και πολιτικές καταστάσεις που δεν θα μπορούν να ανατραπούν στη φάση της κύρωσης της συμφωνίας μετά από κάποιους μήνες», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας με τακτικισμούς», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ την κατηγόρησε ότι δεν άφησε περιθώρια βελτιώσεων. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση και στους ΑΝΕΛ που διαφωνούν μεν με τη συμφωνία, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό που την υπογράφει.

Από την άλλη πλευρά ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. “Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς” είπε ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με τα υπερπλεονάσματα, με τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση από τα πρακτικά.

Διαβάστε επίσης:  Τσουκάτος: Δηλώνει οργισμένος με ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

“Είναι προφανές πως δεν με παρακολουθήσατε αυτές τις μέρες, ούτε εμένα ούτε τον κ. Χουλιαράκη” ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτος. “Το κομμάτι της ομιλίας σας για το υπερπλεόνασμα είναι άστοχο, δεν βασίζεται σε τίποτα” τόνισε στη συνέχεια. “Δεν έχουμε αυτό τον στόχο για να μοιράσουμε μετά επιδόματα. Φτιάχνουμε δημοσιονομικό χώρο, τον οποίο μπορείτε να τον ξοδέψετε” κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής: