Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Βέστερλο – Ολυμπιακός 2-3

Χωρίς τους τραυματίες Τσόρι, Μανιάτη και Ρέτσο αλλά με τους Φιγκέιρας, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Καμπιάσο και Λεάλι να είναι στη διάθεση του Βίκτορ Σάντσεθ,

O Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε 55 χιλιόμετρα πιο δυτικά από τη «βάση» του κατά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του για το τέταρτο φιλικό του μέσα στο καλοκαίρι.
Λίγες μέρες μετά το 2-2 κόντρα στη Γάνδη και ένα διήμερο πριν το πιο δυνατό έως τώρα φιλικό τους, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενήθηκαν στο «Het Kuipje» από τη Βέστερλο, ομάδα που τερμάτισε στη 15η θέση του περσινού βελγικού πρωταθλήματος. Παρά τις πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας και παρά τις εξαντλητικές προπονήσεις που συνεχίζονται επί καθημερινής βάσης, εξ αρχής φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού, που εν τέλει έφτασε και σε μια άνετη επικράτηση, με τους νεαρούς της ομάδας να πραγματοποιούν και πάλι εξαιρετική εμφάνιση.

Και πάλι δοκιμή στο 4-3-3

Για ένα ακόμη φιλικό του Ολυμπιακού, ο Βίκτορ Σάντσεθ επέλεξε να τεστάρει το 4-3-3 που φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί σε πιο δύσκολα ματς μέσα στη σεζόν. Κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησε ο Καπίνο, δεξιά στην άμυνα ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, αριστερά ο Μαζουακού και στα στόπερ οι Μποτία – Ντα Κόστα. Η τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Κασάμι, Ζντιέλαρ και Ανδρούτσο, αριστερό εξτρέμ ξεκίνησε ο Σεμπά, δεξί ο Μανθάτης και στην «κορυφή» της επίθεσης ο Πουλίδο.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες και παιχνίδι από το πλάι

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης και να πιέζει για τη δημιουργία ευκαιριών. Η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτική υπέρ της ομάδας του Βίκτορ, με καλή ανάπτυξη από τις δύο πτέρυγες και κυρίως από αριστερά με Μαζουακού – Σεμπά.

Μόλις στο 3′, ο Πουλίδο υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από λάθος και «έσκαψε» τη μπάλα προσπαθώντας να «κρεμάσει» τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως ο Φαν Λάνχεντονκ έκανε δύο βήματα πίσω και πρόλαβε να μπλοκάρει. Ακολούθησε μια φάση στο 10′ με Μανθάτη και Κασάμι να σουτάρουν πάνω σε αντιπάλους, ενώ στο 15′ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του κλασική ευκαιρία: μετά από λάθος της βελγικής άμυνας ο Μανθάτης πήρε τη μπάλα, σέντραρε από δεξιά, ο Κασάμι δεν μπόρεσε να σουτάρει υπό πίεση και ο Πουλίδο από κοντά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Μεξικανός, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» για το διάστημα που αγωνίστηκε, ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης κλασικής ευκαιρίας των Πειραιωτών. Ήταν η φάση του 22ου λεπτού, όταν μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Μεξικανού και γύρισμά του έπειτα από τρεις ντρίμπλες, ο Μανθάτης δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Καλύτερος με την ώρα, καμία πίεση πίσω

Όσο η ώρα περνούσε, ο Ολυμπιακός γινόταν ολοένα και καλύτερος σε αυτό το πρώτο 45λεπτο. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ανάπτυξη από τις πτέρυγες και πίεση στην αντίπαλη άμυνα, όμως κάτι οι όχι οι ιδιαίτερα προσεκτικές τελικές πάσες, κάτι η φουλ αμυντική τακτική της Βέστερλο δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να δημιουργήσουν όσες ευκαιρίες πιθανώς να αντιστοιχούσαν στο ποσοστό κατοχής μπάλας που είχαν. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν άργησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού την ίδια ώρα η Βέστερλο δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς την περιοχή του Καπίνο ούτε… κατά λάθος. Μια-δυο επιθετικές προσπάθειες των Βέλγων από στημένες φάσεις δεν απείλησαν ούτε στο ελάχιστο τους «ερυθρόλευκους».

Κρεσέντο με κορύφωση το γκολ

Νωτίερα ο Πουλίδο και ο Μανθάτης δεν είχαν βρει στόχο, με τον Κασάμι να είναι αυτός που έχασε τις επόμενες δύο ευκαιρίες των Πειραιωτών. Στο 29′ το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής μετά από ομαδική προσπάθεια από δεξιά δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Αντίθετα, εξαιρετική ήταν η γυριστή κεφαλιά του Ελβετού μετά από κόρνερ στο 33′, όταν η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο του Φαν Λάνχεντονκ. Στο 37′ ο Μανθάτης για ακόμη μια φορά έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα κόντραρε και πάλι στα σώματα. Τελικώς, στο 37′ ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μαζουακού έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Από και ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πουλίδο για το 1-0.

Ίδιο… μοτίβο, περισσότερα γκολ

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τους Χουτεσιώτη, Ιντέγε και Ντε Λα Μπέγια να παίρνουν τη θέση των Καπίνο, Πουλίδο και Μποτία. Μετά από ένα αργό πρώτο τέταρτο στο οποίο ο Ολυμπιακός διατηρούσε βεβαίως τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι»… αποφάσισαν να φορτσάρουν και με πρωταγωνιστές τους δύο εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς, Μανθάτη και Ανδρούτσο, κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς με ένα δεύτερο γκολ.

Ήταν το 62ο λεπτό όταν ο Μανθάτης έκανε μια υπέροχη ατομική προσπάθεια από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή άνοιξε τη μπάλα για τον Ανδρούτσος και αυτός αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του προσωπικού του αντιπάλου με ένα πέταγμα της μπάλας μπροστά, έγραψε το 0-2 με ωραίο πλασέ. Τρία μόλις λεπτά μετά και μετά από… μόλις επτά αλλαγές (Βούρος, Μιλιβόγιεβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Πάρντο και Φορτούνης) ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τρίτο γκολ. Μια εκτέλεση πλαγίου από δεξιά, μια σέντρα του Πάρντο στην κίνηση και ένα απλό πλασέ του Ιντέγε για το αριστερό ήταν αρκετά για να φτάσουν οι Πειραιώτες στο 0-3.

Σκορ και αλλαγές έφεραν… χαλάρωση

Τρία ακόμη λεπτά αργότερα, η Βέστερλο κατάφερε να φτάσει μόλις στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, στην αντεπίθεση, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στο 72′ στην απέναντι περιοχή, ενώ στο 82′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα όμορφο γκολ. Μετά από καλή εκτέλεση φάουλ, ο Γκανβουλά έπιασε μια… απίθανη γυριστή κεφαλιά για το 1-3.

Με τον Ολυμπιακό να έχει χαλαρώσει επικίνδυνα στο τελευταίο τέταρτο και να παρουσιάζει για ακόμη μια φορά κάποια «θέματα» στην άμυνά του, οι Βέλγοι… μυρίστηκαν αίμα και πίεσαν για περισσότερα γκολ με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει. Ότι δεν κατάφερε για τον Ολυμπιακό ο Πάρντο στο 85′ ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, το πέτυχε ο Ντε Κέουλαρ με τη συμπλήρωση των 90′. Η φάση ξεκίνησε με λάθος του Ντουρμάζ, με τον Γκανβουλά να συνδυάζεται έξω από την περιοχή με τον σκόρερ της Βέστερλο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-3 με πλασέ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χουτεσιώτη.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

Βέστερλο (Μπομπ Πέετερς): Φαν Λάνχεντονκ, Από, Σχούερμανς, Ντάεμς, Μουστόε, Χάιλαντ, Χέιμανς, Χένκενς, Μόλενμπεργκς, Ντε Κέουλαρ, Μανιάς.

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Μαζουακού, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Σεμπά, Πουλίδο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Όσιος Φιλόθεος Σιναΐτης: Να φρουρείς το νου σου

Όταν βρεις άνεση από τον πόλεμο κάποια ώρα ή στιγμή, δόξασε Εκείνον που σε...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και Θράκη

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το...