Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Βλάντιμιρ Πούτιν: Αυτές είναι οι κόρες του Ρώσου προέδρου που αντιμετωπίζουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Οι δύο κόρες του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις οποίες επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη κυρώσεις από τις ΗΠΑ εξαιτίας «των φρικαλεοτήτων στην Ουκρανία» έχουν παραμείνει στην αφάνεια. Ελάχιστα είναι γνωστά για αυτές, όπως άλλωστε και για την προσωπική ζωή του Πούτιν. Ο Ρώσος πολιτικός επιλέγει ένα πέπλο προστασίας για τα παιδιά του αλλά και τις εκάστοτε συντρόφους του.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε τις δύο γυναίκες, την Καταρίνα Τιχόνοβα, «ηγετικό στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας που υποστηρίζει (…) τη ρωσική αμυντική βιομηχανία» και τη Μαρία Βορόντσοβα, επικεφαλής προγράμματος γενετικής έρευνας που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος και «επιβλέπεται προσωπικά» από τον πρόεδρο Πούτιν.

Σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο, η Ουάσινγκτον είναι πεπεισμένη ότι «τα περιουσιακά στοιχεία» του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «κρυμμένα» και έχουν περαστεί στα ονόματα «μελών της οικογένειάς του».

Η επίσημη βιογραφία του Ρώσου προέδρου στον ιστότοπο του Κρεμλίνου αναφέρει ότι η κόρη του Μαρία γεννήθηκε το 1985, προτού η οικογένεια μετακομίσει στη Δρέσδη, όπου είχε σταλεί να υπηρετήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τότε αξιωματικός της KGB, της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η δεύτερη κόρη του, η Καταρίνα, γεννήθηκε την επόμενη χρονιά στην ανατολικογερμανική πόλη.

Η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι μαθηματικός

Η μοναδική φωτογραφία τους δείχνει τα κοριτσάκια, με παρόμοιες ενδυμασίες και τα ξανθά τους μαλλιά πλεγμένα σε κοτσιδάκια.

Στα –πολύ σπάνια– σχόλιά του γι’ αυτές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκαλύψει πως οι κόρες του έλαβαν την πανεπιστημιακή τους μόρφωση στη Ρωσία, μιλάνε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες και ζουν στη Ρωσία.

Πάντως το ευρύ κοινό ελάχιστα γνωρίζει για αυτές, καθώς το Κρεμλίνο φροντίζει να κρατά την ιδιωτική ζωή του προέδρου αυστηρά στο περιθώριο της δημόσιας σφαίρας.

Μια ενδοκρινολόγος και μια μαθηματικός

Σύμφωνα με ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ, η Μαρία Βορόντσοβα είναι ενδοκρινολόγος και εργάζεται σε εταιρεία ιατρικής έρευνας επικεντρωμένης σε θεραπείες κατά του καρκίνου, που συνδέεται στενά με το ρωσικό κράτος.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2002

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ακόμη πως η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι μαθηματικός και επικεφαλής ιδρύματος επιστήμης και τεχνολογίας που συνδέεται με το σημαντικότερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Ρωσίας.

Υπήρξε εξάλλου επαγγελματίας χορεύτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και είχε συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες, κατά τα ίδια δημοσιεύματα.

Σε βίντεο αγώνων στους οποίες συμμετείχε εικονίζεται συνήθως με απαστράπτοντα κοστούμια, στα χέρια του παρτενέρ της, ή καθώς εκτελεί ακροβατικές πιρουέτες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το 2019, ο κ. Πούτιν είχε αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση όταν είχε ερωτηθεί για την αυξανόμενη επιρροή των κορών του και για τις σχέσεις τους με το ρωσικό κράτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε αναγνωρίσει καν τότε ότι η Μαρία Βορόντσοβα και η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι κόρες του — τις είχε αποκαλέσει απλά δυο «γυναίκες».

Η Μαρία Βορόντσοβα σε φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2021

Χρόνια αργότερα πάντως, κατά τη διάρκεια άλλης συνέντευξης Τύπου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα δήλωνε «υπερήφανος γι’ αυτές».

«Συνεχίζουν να σπουδάζουν και να εργάζονται», θα έλεγε, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχουν «επιχειρηματικές δραστηριότητες», ούτε «πολιτικές».

Το 2020, κατά τη διάρκεια άλλης συνέντευξής του, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξηγούσε πως αποφεύγει να δίνει πληροφορίες για την οικογένειά του για λόγους «ασφαλείας», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως έχει εγγόνια, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Έχω εγγόνια, είμαι ευτυχής. Είναι πολύ όμορφα, πολύ χαριτωμένα. Εκτιμώ το να περνάω χρόνο μαζί τους», είχε πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή πληροφοριών: NY POST, ΑΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιδού ο κρυφός «παράδεισος» του Πούτιν στα σύνορα της Ρωσίας… με το ΝΑΤΟ

– Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να χαλαρώσει από τα προεδρικά του καθήκοντα του,...

Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των “Τουρκικών” S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της...

Η πρόταση της Ουάσιγκτον για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, με προαπαιτούμενο...

Ο Β.Πούτιν αποκάλυψε γιατί οι Ρώσοι αποχώρησαν από την ουκρανική πρωτεύουσα τον Μάρτιο του 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, 21 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έλυσε...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος αποκαλύπτει τον νέο «εχθρό» της χώρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο στρατός του απέτυχε...