Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

«Βόμβα» από Μόσχα: Νέο μαχητικό 5ης γενιάς – Είναι το προϊόν συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας με χρηματοδότη το Κατάρ; (φωτό)

Τί σχέση έχει η στρατιωτική συμφωνία που υπέγραψαν Ρωσία και Κατάρ;

Νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς παρουσιάζει η Μόσχα σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο προκαλεί πολλά ερωτήματα καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι το προϊόν συνεργασίας Ρωσίας-Κατάρ-Τουρκίας.

Χωρίς καν το Su-57 να έχει εισέλθει στο στάδιο μαζικής παραγωγής η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία United Aircraft Corporation που αποτελεί τμήμα του κρατικού ομίλου Rostec, θα αποκαλύψει νέο μαχητικό στην διεθνή έκθεση αεροσκαφών και αεροναυπηγίας της Μόσχας MAKS-2021, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στις 20 Ιουλίου 2021.

Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες με καμουφλαρισμένο το νέο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς κυκλοφόρησαν σε ρωσικά ΜΜΕ.

Ανακοίνωση της United Aircraft Corporation:

«Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνολογίες για να πραγματοποιεί την πλήρη παραγωγή προηγμένων αεροσκαφών και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων μαχητικών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο προϊόν που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της εταιρείας μας, θα προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στο εξωτερικό».

Μάλιστα, οι Ρώσοι λάνσαραν ιστότοπο αφιερωμένο στο νέο αυτό μαχητικό με αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί η διεθνής έκθεση MAKS-2021 στη Μόσχα.

Πολλά τα ερωτήματα

Πού βρήκε η Ρωσία την χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς;

Mάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι αυτά τα προγράμματα ανάπτυξης γίνονται με πρωτοβουλία της Sukhoi, δίχως “κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξη”. Όμως όλοι γνωρίζουν πως για να σταθεί ένα τέτοιο project πρέπει να υπάρξουν έτοιμα συμβόλαια ή τουλάχιστον κάποιοι εγγυημένοι αγοραστές.

Κάποιος διαβεβαίωσε την Μόσχα ότι το νέο της μαχητικό θα κτυπήσει “στα ίσια” το F-35 καθώς θα είναι φτηνότερο, μονοκινητήριο (μειωμένο κόστος χρήσης) και υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες που θα το αγοράσουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρονται Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Αλγερία.

Όμως εδώ δεν μιλάμε για αγορά μίας ή δύο Μοιρών αλλά για παραγωγή σε μεγάλους αριθμούς για να μπορέσει να σταθεί απέναντι ακόμη και στο ρωσικό Su-57. Και μόνο μία χώρα χρειάζεται μεγάλους αριθμούς μαχητικών: Η Τουρκία η οποία έχει και τεχνογνωσία από το F-35…

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει στο παρασκήνιο συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας με χρηματοδότη το Κατάρ για κοινή συμπαραγωγή του ρωσικού μαχητικού και του TF-X ή ένα μείγμα αυτών των δύο.

https://www.youtube.com/watch?v=Wxji9wuyKnU&t=8s&ab_channel=compileration

Τι σχέση έχει η στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Κατάρ;

Πληροφορίες που διέθετε εδώ και καιρό το WarNews247, ανέφεραν πως υπήρξε συμφωνία Κατάρ-Ρωσίας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία.

Μάλιστα οι Καταριανοί αξιωματικοί θα γίνονται πλέον δεκτοί σε ρωσικούς στρατιωτικούς θεσμούς και σχολές.

“Η συμφωνία στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κατάρ και Ρωσίας σε όρους στρατιωτικής εκπαίδευσης. Έγινε μια ενημέρωση για στρατιωτικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς στην Ρωσία, το στρατιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, τους ακαδημαϊκούς βαθμούς και την διάρκεια φοίτησης σε κάθε κατηγορία” ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ του Κατάρ.

Η συμφωνία υπογράφθηκε μεταξύ του επικεφαλής του Κατάρ Στρατηγού Abdulaziz Saleh Al-Sulaiti και του Διευθυντή Άμυνας της Ρωσίας Viktor Goremykin.

Και κάτι αξιοσημείωτο: Η πρώτη στρατιωτική συμφωνία Κατάρ-Ρωσίας έγινε το 2017 μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και η δεύτερη συμφωνία συνέπεσε με την στρατιωτική συμφωνία Κατάρ-Τουρκίας.

Ισχυρό ενδεχόμενο το Κατάρ να είναι ο πρώτος πελάτης ρωσικών μαχητικών και μετά με παρόμοια συμφωνία με Άγκυρα να μεταφερθούν στην…. Τουρκία.

Το πρώτο μονοκινητήριο μαχητικό 5ης γενιάς

“Κατά τη δημιουργία του αεροσκάφους, χρησιμοποιήθηκε η βασική βάση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας του Su-57, συμπεριλαμβανομένου του νεότερου κινητήρα, ενός συγκροτήματος όπλων και των Stealth χαρακτηριστικών”.

Πρόκειται για το πρώτο πολλαπλού ρόλου μονοκινητήριου μαχητικού 5ης γενιάς.

Θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 2 Mach. Επιπρόσθετα, θα είναι ικανό να πραγματοποιεί τρομερούς ελιγμούς, ενώ θα έχει αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Τα μόνα ρωσικά μονοκινητήρια μαχητικά ήταν τα MiG-23, MiG-27 και Su-17M που αποσύρθηκαν τον περασμένο αιώνα…

Δείτε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν

Image
ImageImage
Εικόνα

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο...

Ισραήλ: Νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει εκ νέου το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο στις 2 μ.μ. σήμερα Δευτέρα. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι το φόρουμ...

Η επόμενη μέρα για το Ισραήλ: Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Τεχεράνη...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις φλέγουσες εξελίξεις στη Μέσα Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ ανησυχούν...

15 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση...
Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει τις κυρώσεις στην Τουρκία

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ποινικά δικαστήρια, καθώς αρχίζει...
Τιτανικός: Μία αφήγηση της ιστορίας με ... ιδιαίτερο τρόπο!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Απριλίου ο “Τιτανικός” βυθίζεται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1912 ο «Τιτανικός» βυθίζεται, έπειτα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κλονίστηκε η Ευρώπη από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Μετά το μακελειό σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε παρακλάδι...

ΗΠΑ: Την ευθύνη για την επίθεση στη Μόσχα φέρει μόνο το Ισλαμικό Κράτος, δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της Ουκρανίας

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για...

Μακελειό στη Μόσχα: Νεκροί δύο από τους δράστες, σύμφωνα με το ρωσικό BBC

Νεκροί είναι δύο από τους δράστες στο μακελειό στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/3), σύμφωνα με το ρωσικό...

Ο ISIS έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των φερόμενων δραστών του μακελειού στη Μόσχα

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά...