Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Βόμβα – Αυτός είναι ο υποψήφιος προπονητής για την εθνική ποδοσφαίρου!

Δεν είναι μυστικό πως η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου βρίσκεται στην αναζήτηση προπονητή της εθνικής ομάδας μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ολλανδό Γιοχάνες Νίκολας «Τζον» φαν ΄τ Σχιπ στις αρχές Νοεμβρίου 2021.

Από τότε έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πολλά σενάρια εμπλέκουν πρόσωπα και ποδοσφαιρικές σχολές που είναι οι καταλληλότερες γα να δέσουν πάνω στο νέο καλούπι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Με δεδομένο πως η Εθνική Ελλάδας και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα φημίζεται για την παραγωγή καλών παικτών που έχουν αμυντικογενή προσανατολισμό έχει κάνει τη διοίκηση της ΕΠΟ να στρέφει το ενδιαφέρον της σε ποδοσφαιρική σχολή που δίνει έμφαση στην άμυνα.

Η κλασική σχολή του αμυντικού ποδοσφαίρου είναι η ιταλική και η διοίκηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου παίζει το δικό της στοίχημα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός των άλλων έχει αποδειχτεί πως με τους γείτονες υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα και απεριόριστος ποδοσφαιρικός σεβασμός.

Ο νέος… Ότο είναι ο Μαρτσέλο

Από το πρώτο δίμηνο των νέων καθηκόντων του ο Δημητρίου αντιμετώπισε τη μεγάλη πρόκληση της εύρεσης ενός νέου προπονητή που θα γίνει ο νέος… Οτο Ρεχάγκελ. Όπως φαίνεται ο προπονητής αυτός είναι ένας θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και δεν είναι άλλο από τον Μαρτσέλο Λίπι.

Ο κύριος Λίπι… λείπει στον Άγιο Δομίνικο

Ο 74χρονος σήμερα Λίπι παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και περίπου μια επταετία, παραμένει ενεργός στο παρασκήνιο κυρίως με τις εξελίξεις στη Γιουβέντους, αφιερώνοντας ωστόσο πολύ χρόνο στην προσωπική του ζωή και στη σύντροφο του με την οποία βρίσκεται μεταξύ Ιταλίας και Αγίου Δομήνικου.

Η έκπληξη στο τηλέφωνο

Τις προηγούμενες ημέρες χτύπησε το τηλέφωνο του Λίπι. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας στενός του συνεργάτης και καλός του φίλος τον ενημέρωνε για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προκειμένου να γίνει μία συζήτηση εφ΄όλης της ύλης τόσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό δράση, όσο και για την περίπτωση να έχει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου στο νέο ξεκίνημα που επιθυμεί να κάνει η ΕΠΟ έχοντας μπροστάρη έναν άνθρωπο που δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει κανείς.

Ο Λίπι ανταπέδωσε την έκπληξη

Κι αν το ενδιαφέρον της Ελλάδας ήταν για τον Λίπι μία μεγάλη έκπληξη, για τον άνθρωπο που κάλεσε τον Λίπι στο τηλέφωνο ήταν επίσης μία ξεχωριστή στιγμή…

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου άκουσε με προσοχή όλη την πρόταση και δήλωσε πως είναι ανοικτός για να γίνει μία εφ όλης της ύλης συζήτηση με συγκεκριμένες πλέον σταθερές. Εάν οι επαφές θα ευοδωθούν και εάν καταλήξουν κάπου, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος

Όλοι παραδέχονται πως ο χρόνος είναι αμείληκτος για όλους, για τον 74χρονο πλέον Λίπι, για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ αλλά και για την Εθνική ποδοσφαίρου που αναζητά απεγνωσμένα το νέο στρατηγό της.

«Ποτέ μη λες ποτέ»

Το σίγουρο είναι πως ένα σενάριο άνοστου πρωταπριλιάτικου αστείου θα μπορούσε και να γίνει πραγματικότητα μία χριστουγεννιάτικη νύχτα επιβεβαιώνοντας το “ποτέ μη λες ποτέ”.

Ο Μαρτσέλο Λίπι έβαλε τέλος στην προπονητική του καριέρα πριν από 7 χρόνια έχοντας κατακτήσει σχεδόν όλους τους τίτλους τους οποίους διεκδίκησε, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με την Ιταλία στα γήπεδα της Γερμανίας. Αποσύρθηκε μετά την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην Κίνα με την Γκουανγκζού το 2006. «Η καριέρα μου ολοκληρώνεται εδώ. Έφτασα πλέον σε μια ηλικία που δεν θέλω να προπονώ. Θα παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά σε άλλο πόστο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι» τόνισε ο Λίπι μετά την ισοπαλία με την Σαντόνγκ, η οποία εξασφάλισε στην ομάδα το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο μόνος που το έχει καταφέρει

Ο Λίπι με τη Γιουβέντους σε 5 χρόνια κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ του 1996. Μετά το σύντομο πέρασμα του από την Ιντερ το 1999, επέστρεψε στο Τορίνο και κατέκτησε με την Γιουβέντους άλλα δύο πρωταθλήματα. Κορυφαία στιγμή η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006. Είναι ο μοναδικός Ιταλός προπονητής που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η...

Εθνική Ελλάδος: Απόψε το πρώτο μεγάλο βήμα για το Euro 2024

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών καλείται να κάνει το βράδυ της Πέμπτης το πρώτο από...

Ολυμπιακός: Έκλεισε ο Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντελίμπαρ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία μεταξύ των...

Nέος προπονητής του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα γίνει ο 7ος τεχνικός που έχει προπονήσει τον Ολυμπιακό, αλλά...