Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
31.6 C
Athens

“Βόμβα” Ν.Πάιπς: “Αφήστε την Τουρκία να πάει με Ρωσία-Κίνα – Στα τσακίδια»- Μ.Πέριντσεκ: “Θέμα χρόνου η αποχώρηση μας- CSTO στον ορίζοντα”

“Ή θα μπούμε CSTO ή σε κάποιον άλλον Οργανισμό”

Οι ΗΠΑ καλούν σε αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ” αποκαλύπτουν ρωσικά ΜΜΕ τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του αμερικανικού «Φόρουμ της Μέσης Ανατολής» Ντάνιελ Πάιπς, ζήτησε τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ.

Πράγματι, όταν ο πρόεδρος του του αμερικανικού «Φόρουμ της Μέσης Ανατολής» τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης αποπομπής της Τουρκίας, τότε κάτι σοβαρό τρέχει στις ΗΠΑ με την Τουρκία.

“Αφήστε την να πάει με Ρωσία-Κίνα-Ιράν”

“Η Τουρκία θα πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ λόγω της πολιτικής και της θέσης της στο θέμα της ένταξης στη συμμαχία Σουηδίας και Φινλανδίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος του Φόρουμ Μέσης Ανατολής, ανατολίτης ιστορικός Ντάνιελ Πάιπς.

Ο ειδικός του τηλεοπτικού καναλιού TVP World χαρακτήρισε τις ενέργειες της Άγκυρας εκβιασμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα πλεονεκτήματα.

Ο Πάιπς είπε ότι η Τουρκία υπήρξε ένας εξαιρετικά φτωχός σύμμαχος τα τελευταία 20 χρόνια.

«Η Άγκυρα ακολουθεί μια εχθρική πολιτική προς τα μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα, έχει εισβάλει στη Συρία, απειλεί την Ευρώπη με Σύρους μετανάστες, αγοράζει συστήματα S-400 από τη Ρωσία», είπε.

Σύμφωνα με τον Πάιπς, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής και θέσης για την επέκταση της συμμαχίας, η Τουρκία ουσιαστικά έπαψε να είναι μέρος της.
“Στα τσακίδια”

«Ήρθε η ώρα να αποκλειστεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ. Αφήστε την να πάει στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Στα τσακίδια», κατέληξε ο Πάιπς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε νωρίτερα ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τις χώρες του ΝΑΤΟ για την πρόθεσή της να πει «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, «επιχειρούν σε αυτές τις σκανδιναβικές χώρες».

Επιπλέον, ο Ισμαήλ Σαφί, μέλος του Τουρκικού Προεδρικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Habertürk χαρακτήρισε υποκριτική την πολιτική της Σουηδίας και της Φινλανδίας έναντι της Άγκυρας.
Perincek: Η Τουρκία να αλλάξει το ΝΑΤΟ με το CSTO

“Η Τουρκία θα πρέπει πραγματικά να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία” δήλωσε ο διάσημος Τούρκος ιστορικός Μεχμέτ Πέριντσεκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υψηλόβαθμα στελέχη της Συμμαχίας έχουν βγάλει εδώ και καιρό την Τουρκία εκτός εξίσωσης, μη θεωρώντας καν την Άγκυρα ως πραγματικό τους σύμμαχο. Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ανοιχτά το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

«Η στρατηγική του ΝΑΤΟ έχει στόχο να διχάσει τον κόσμο, να σπείρει τον πόλεμο.

Στο εγγύς μέλλον, η ένταξη στον CSTO ή σε έναν άλλο νέο οργανισμό θα γίνει σημαντική για την Τουρκία», πρόσθεσε.
Ρώσος αναλυτής για πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στον CSTO

“Η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με ορισμένες άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με φόντο την άρνηση της Άγκυρας να μην επιτρέψει Φινλανδία και Σουηδία να μπουν στη Συμμαχία, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Yevgeny Satanovsky αξιολόγησε την πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στον CSTO.

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με οικείο τρόπο. Συναλλάσσονται με τη Δύση σύμφωνα με την παράδοση ενός παζαριού στην Ανατολή, και αυτό εκνευρίζει την «πολιτισμένη κοινωνία», η οποία δεν δέχεται μια τέτοια προσέγγιση στον εαυτό της.

“Όταν ο πρόεδρος του αμερικανικού «Φόρουμ της Μέσης Ανατολής» Ντάνιελ Πάιπς, εκνευρισμένος από την κατάσταση γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δηλώνει ότι είναι καιρός να αποκλειστεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ και μπορεί να ενωθεί με χώρες όπως είναι Ρωσία, Κίνα και Ιράν, και στην Τουρκία, συμφωνεί μαζί του ο γνωστός ιστορικός Μεχμέτ Perincek, ο οποίος πιστεύει ότι το CSTO μπορεί να γίνει εναλλακτική στο ΝΑΤΟ για την Άγκυρα, αυτή η ταύτιση απόψεων είναι τουλάχιστον περίεργη” τόνισε.

Ο Σατανόφσκι σημείωσε ότι “οι Τούρκοι έχουν κάθε δικαίωμα να θέτουν ορισμένες απαιτήσεις στους υποτιθέμενους συμμάχους τους και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που έχει προκύψει. Η Άγκυρα είναι εξοργισμένη που όταν πολεμά τους Κούρδους αυτονομιστές, οι δυτικές χώρες τους πατρονάρουν ανοιχτά και αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Αλλά οι Αμερικανοί δεν συνηθίζουν να έχουν κανέναν να διαπραγματεύεται μαζί τους . Ειδικά στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και ακόμη περισσότερο σε στρατιωτικά θέματα.

Η Ουάσιγκτον δεν κατανοεί πραγματικά τι μπορούν να συζητήσουν με την Άγκυρα, ειδικά δεδομένης της εχθρικής στάσης της αμερικανικής ελίτ απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επομένως, η πρώτη συναισθηματική και απερίσκεπτη αντίδραση ήταν απλή – διώξτε την Τουρκία από τη Συμμαχία.

Η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα και στην Τουρκία, όπου πολλοί έχουν βαρεθεί τις δυτικές πιέσεις, τα κηρύγματα και τις διαλέξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πρόταση βρίσκει μια άμεση και πολύ ζωηρή ανταπόκριση. Υπάρχει μια πολύ περίεργη ευθυγράμμιση” επισήμανε.
“Υπάρχει εναλλακτική λύση για το ΝΑΤΟ;”

Ωστόσο, κανείς στο ΝΑΤΟ δεν θέλει πραγματικά να χάσει την Τουρκία με τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό της μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα η κατάσταση στον κόσμο δεν είναι η ίδια, ειδικά στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και της εξισορρόπησης της Συμμαχίας στα πρόθυρα ανοιχτού πολέμου με τη Μόσχα.

Επομένως, είναι απίθανο κάποιος στη Δύση να αρχίσει να καταστρέφει την τρέχουσα δομή του ΝΑΤΟ χωρίς να παρέχει κάποιου είδους ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση.

“Oι Τούρκοι θα «πιούν πολύ αίμα» από τους δυτικούς συμμάχους τους, αφού έχουν αξιώσεις σε πολλά θέματα εκτός από το κουρδικό. Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο τουρκικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα μετά την αγορά των S-400, αδιάκοπο φλερτ με την αντιπολίτευση και αυτή δεν είναι η πλήρης λίστα. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εκεί μέσα όλα αυτά τα χρόνια”.

Θα καταφέρουν να τα βρουν με τόσα ανοιχτά μέτωπα;

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλγαρία: Άρση του βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ – Βόρειας Μακεδονίας

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης του βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την Ευρωπαϊκή Ένωση,...

Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» το Νότιο Ιράν

Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (25/06) στο Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το επίκεντρο του σεισμού...
ΗΠΑ: Μεγάλες αμερικανικές εταιρίες καλούν τον Τραμπ να "θέσει τέλος στο χάος"

ΗΠΑ: Σάλος με την απόφαση για τις αμβλώσεις – Όλοι βάλουν κατά του Ανώτατου...

Θύελλα αντιδράσεων και παγκόσμια ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν,...

Οι Τούρκοι απέκτησαν επίθετα μόλις το 1934 – Τι έγινε με όσους είχαν Ελληνικά...

Χρειάστηκε να περάσουν αιώνες προκειμένου οι Τούρκοι να αποκτήσουν επίθετο δίπλα στο όνομα τους. Εκατοντάδες χρόνια πέρασαν για να αποκτήσουν επίθετα οι Τούρκοι (με την...
Βρυξέλλες: Τι λέει ο ευρωπαϊκός Τύπος για την διήμερη Σύνοδος Κορυφής

Αυστηρό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών προς την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, οι Τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η...

Γερμανία: Περνά στη φάση 2 του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο

O υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε ότι η χώρα εισέρχεται στην δεύτερη φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για...
γέφυρα, Νιαγάρας, κατάρρευση,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιουνίου κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1912.... Από κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα, σκοτώνονται 47 άνθρωποι.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης