«Βόμβα» Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος: Δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα που θα κάνουν αδύνατη μία λύση

29
Ζάεφ: Διαφωνούμε με νέα ονομασία erga omnes και την αλλαγή Συντάγματος!

Την ώρα που η Ελλάδα έχει έτοιμο το προσχέδιο του “Συμφώνου” που θα προτείνει στην πΓΔΜ, ο  Ζόραν Ζάεφ κάνει …πίσω αναφερόμενος στην αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας του.

«Ευχή και επιθυμία όχι μόνον δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Balkan Insight ο Ζόραν Ζάεφ.

«Θα ήταν καλό να έχουμε λήξει το ζήτημα μέχρι τον Ιούνιο, γιατί κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνας που περνά χωρίς λύση δεν είναι προς το συμφέρον μας», είπε ακόμη ο κ. Ζάεφ, ο οποίος παρουσιάστηκε πεπεισμένος για τις «καλές προθέσεις» τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Νίκου Κοτζιά. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» και ο υπουργός Εξωτερικών «κάνει κι εκείνος προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Δυσοίωνο νέο για τον Ερντογάν - Σε ύφεση η τουρκική οικονομία

«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή – δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουν πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογράμμισε ο κ. Ζάεφ, ο οποίος σε ερώτηση για την πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, υποστήριξε ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ο ίδιος είναι «ειλικρινά προσηλωμένος στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής εξήγησης για την ελληνική πλευρά, με τη σκέψη κυρίως στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για κάποια “παράκαμψη”, χειραγώγηση ή εξαπάτηση της μίας πλευράς από την άλλη».

Πηγή: Real.gr