Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Βουλή: Εφ’ όλης της ύλης η σύγκρουση Αλ. Τσίπρα – Κυρ. Μητσοτάκη

Αναμέτρηση, εφ’ όλης της ύλης, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την αρχή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατέκρινε την κυβέρνηση για νομοθετική παρακμή αναφορικά με τις εκπρόθεσμες τροπολογίες ενώ για το θέμα της οικονομίας υποστήριξε ότι οι καταστροφικές επιλογές του πρώτου επταμήνου δεν αντισταθμίζονται με την ακριβή έξοδο στις αγορές. Ζήτησε και πάλι τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη γιατί η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να συζητήσει την έξοδο από το ευρώ, κάτι που ήταν ανάθεμα για τους Έλληνες, που δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια.

Στην δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, δεν μπορεί να μιλάει για κακή νομοθέτηση υπενθυμίζοντας τις ΠΝΠ που έφερε όταν ήταν κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς μέσα σε ενάμιση μήνα έχει καταθέσει τρεις προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αντιθεσμική συμπεριφορά, καθώς απαγόρευσε τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως του ανιψιού του, στα περιφερειακά συνέδρια, επειδή θα ήταν παρών και ο πρωθυπουργός.

«Έχετε ανάγκη από διακοπές» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει χάσει την αστική του ευγένεια, καθώς αντί να του ευχηθεί στα γενέθλια του, του απηύθυνε ύβρεις.  «Φτάσατε στα γενέθλιά μου για να με πείτε ψεύτη», είπε ο κ. Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει δύο εξεταστικές, η μια εκ των οποίων είναι για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.«Η συζήτηση για τον κ. Καμμένο θα γίνει, πάρτε δυνάμεις στις διακοπές σας γιατί εκεί θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί με τόσο πάθος υπερασπίζεστε έναν υπουργό που δημόσια έχει ομολογήσει ότι μίλησε με έναν ισοβίτη, είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

 

Οξεία επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ

«Επαναφέρουμε το πλαίσιο για το άσυλο εκεί που ήταν επί κυβέρνησης ΝΔ, πριν έρθει ο νόμος Διαμαντοπούλου, εκεί που το είχε η κ. Γιαννάκου, γιατί πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη παρουσία όλων των ιδεών μέσα στα ΑΕΙ», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ, τη ρώτησε «αν θεωρεί τα δικά της πεπραγμένα ως οπισθοδρόμηση» και τόνισε ότι, μοναδικός τρόπος να επιλύονται εντάσεις μέσα στα πανεπιστήμια είναι ο διάλογος εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι με μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Με το νόμο σταματάμε τη φάμπρικα των πολύ υψηλών διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, που ορίζονταν με όρους αγοράς και όχι με βάση το πραγματικό κόστος του κάθε προγράμματος, επεσήμανε ο κ Τσίπρας, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στα μεταπτυχιακά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συγκρούστηκε με μικροσυμφέροντα που αποκλείουν όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποπληρώνουν.

Για τις αλλαγές στο λύκειο ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε νομοσχέδιο για το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ μετά τις θερινές διακοπές στη Βουλή που θα αφορούν παρεμβάσεις στη Δευτέρα και Τρίτη λυκείου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία με ακυρωμένο το λύκειο όπου οι διαδικασίες θα επιτελούνται μόνο τα από τα φροντιστήρια και θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τρόπους για τις πραγματικές ανάγκες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εξαπέλυσε οξεία επίθεση στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ένα ξεκάθαρο νεοφιλελεύθερο όραμα για την εκπαίδευση, με την μόνη φιλοσοφία να συμπυκνώνεται στη λέξη ιδιωτικό.

Σχολιάζοντας την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγησης στα ΑΕΙ έκανε λόγο για μοντέλο εξοντωτικής αξιολόγησης, συνδεδεμένης με κρατικές δαπάνες που στο τέλος όσα ιδρύματα δεν αντεπεξέρχονται δεν θα επιβιώνουν. «Χαίρομαι που λέει η ΝΔ ευθαρσώς τις απόψεις της γιατί έτσι καταλαβαίνει ο λαός τις διαφορές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι αν ισχύσουν ο δικές της προτάσεις τα πανεπιστήμια θα αλληλοσκοτώνονται στην αρένα του ανταγωνισμού για το ποιος θα επιβιώσει με συνθήκες ακαδημαϊκού survivor.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα καταργήσει το νόμο Γαβρόγλου

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι, είναι επικίνδυνη για το μέλλον των νέων ανθρώπων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αναμοχλεύει τις πιο σκοτεινές τακτικές άλλων εποχών όταν η παιδεία ήταν πεδίο μικροπολιτικής γυμναστικής, δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, επαναφέρει την άκρατη κομματικοποίηση, ανασύρει την αναχρονιστική άποψη για το άσυλο, πνίγει τα μεταπτυχιακά προγράμματα και οδηγεί τους νέους επιστήμονες πιο κοντά στην ανεργία.

Χαρακτήρισε την επαναφορά του ακαδημαϊκού ασύλου ως τεράστιο πισωγύρισμα ,ρωτώντας την κυβέρνηση αν τελικά θέλει αν προστατέψει τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια ή τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριο τους τα ΑΕΙ.

«Η εκλογή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων με ξεχωριστά ψηφοδέλτια θα πλήξει τη λειτουργία της διοίκησης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις για τα μεταπτυχιακά θα υπάρχει πλήρης αδυναμία παροχής αυτών των προγραμμάτων, καθώς αφαιρεί κίνητρα από τους διδάσκοντες, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο λάθος την επαναφορά της συμμετοχής εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατηγορώντας τον ότι, είναι υπεύθυνος για τη νομοθετική παρακμή και τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τις δεκάδες άσχετες τροπολογίες που ψηφίζονται στα τελευταία νομοσχέδια, αλλά για τον τρόπο που χειρίστηκε την εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής. «Γίνονται πρωτοφανή πράγματα εντός και εκτός του κτιρίου της Βουλής, το προαύλιο δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρία και όταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της βουλής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Κλείνοντας, σημείωσε ότι, πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία και να μην καταδικάσουμε μια γενιά σε μόρφωση κατώτερου επιπέδου τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τον πιο δημοκρατικό τρόπο που είναι οι εκλογές και παρουσίασε εν συντομία τους άξονες του κόμματους του για την λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πηγή: athina984.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποφάσισε τελικά να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άναψε για...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος και μεγάλη διαφορά ήρθε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αναλυτικά η σειρά...

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...

Βουλή: Απορρίφθηκε η τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”

Με το επιχείρημα ότι ήδη ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την ύψιστη τιμωρία σε περίπτωση...

Βουλή: Ευρεία συναίνεση εξασφάλισε η τροπολογία για την Golden Visa

Με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...