Βουλή: Σήμερα κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα-O Τσακαλώτος ενημερώνει βουλευτές

18
Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσαμε τον ΕΝΦΙΑ

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση στις κοινές συνεδριάσεις των αρμόδιων Επιτροπών την Τετάρτη και την Πέμπτη. Χθες υπήρξε και τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις λεπτομέριες.

Την Παρασκευή θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα ψηφιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να ενημερώσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις επιτροπές από τις οποίες θα περάσει το νομοσχέδιο για το περιεχόμενό του, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εσωκομματικές αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός να αντιδράσει η αντιπολίτευση! 43.000 αλλοδαποί με ψήφο στους καταλόγους της Α’ Αθηνών!

Πάντως, κατά τις έως τώρα πληροφορίες και ενδείξεις στους διαδρόμους της Βουλής, δεν αναμένονται τριγμοί και αναταράξεις στο κυβερνητικό «στρατόπεδο».

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.