Βούτσης: Προβοκάτσια η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ

39
Βούτσης: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis

Προβοκάτσια χαρακτήρισε-στηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα – την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ίδρυμα της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αν ήθελε η αστυνομία να έχει μια διαχρονική δράση σε ζητήματα κοινωνικά, όπως ναρκωτικά και άλλα θέματα θα μπορούσε να ξεκινήσει από άλλες πλατείες για παράδειγμα από τα δυτικά και να καταλήξει στα Εξάρχεια να μιλήσει για το «άβατο». Αν ήταν έτσι πραγματικά θα το καταλάβαινα και τότε θα μπορούσε να στριμώξει  και την κυβέρνηση», τόνισε ο κ Βούτσης.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνo «ναι» στις προτάσεις Τσίπρα

Σε σχετική δε ερώτηση -on camera- για το αν συμφωνεί με την απαγόρευση της συγκέντρωσης δήλωσε ότι «δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο και αυτό είναι θέση».

Για το θέμα της απεργίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι σήμερα πιθανότατα θα λήξει λέγοντας χαρακτηριστικά «ως πολίτης και ως πρόεδρος της Βουλής ευελπιστώ σήμερα να λήξει το θέμα». Ερωτηθείς πάλι μετά την συνέντευξη ο κ Βούτσης είπε ότι εκφράζει πάντα μια εκτίμηση και επ ουδενί δεν πρόκειται για βεβαιότητα.