Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Βούτσης: Στις 15 ή 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία

Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες δίνουν έναν «θετικό οδικό χάρτη» για την Ελλάδα είπε ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε «εύλογες» τις κόντρες που εκδηλώνονται, για τον κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι πρέπει να πάρει υπόψη του και άλλες φωνές στους κόλπους της Ευρωζώνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία.

Σε ερώτηση για τον πρωθυπουργό που είπε ότι είναι εθνικός στόχος η διεκδίκηση μιας οριστικής εξόδου και την επιδίωξη της κυβέρνησης για συναίνεση ο κ. Βούτσης απάντησε ότι είναι απόλυτα λογικό αυτό, δηλαδή, «σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας, κάθε πολιτική δύναμη, εγκαίρως και όχι πάρα πολύ καθυστερημένα, να παίρνει θέση πάνω στα κρίσιμα προβλήματα».

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν πάνω στις ράγες της άποψης ότι το χρέος είναι βιώσιμο» και συμπλήρωσε: «Ουδέποτε είχαν πει -και στις εκλογικές μάχες- ότι δεν είναι βιώσιμο και να διεκδικηθεί κάτι άλλο».

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή να τους ενημερώσει τον καθένα ξεχωριστά απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα χρησιμοποιήσει ό,τι πρέπει». Πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να γίνει κάτι τέτοιο και μπορεί να είναι και υποχρέωση», επισήμανε ότι με εξαιρετική καθυστέρηση φαίνεται πως υπάρχει μια ευρύτατη σύγκλιση απόψεων και υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι σε ό,τι αφορά τη Βουλή έχει τις δικές της διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό- και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές- για να μπορεί δημόσια αυτή η συναίνεση, όπου υπάρχει και όταν υπάρχει, ευθέως και διαφανώς να βγαίνει».

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και σημείωσε: «Ρήξη, με την έννοια η χώρα να βρεθεί εκτός Ε.Ε. ή να βρεθεί στον τοίχο και να μην πάρουμε τη δόση, είτε να πάμε σε έναν στραγγαλισμό οικονομικό κλπ, την αποκλείω απολύτως. Όχι επειδή βλέπουμε εμείς μισογεμάτο το ποτήρι, αλλά επειδή το ποτήρι έχει ξεχειλίσει όχι από υποσχέσεις αλλά από ρεαλιστικές καταστάσεις που οδηγούν απολύτως σε μία νομοτέλεια επίλυσης, όχι μόνο τώρα αλλά από προχθές, του ελληνικού ζητήματος».

Σε ερώτηση αν έχει εξαντληθεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όχι απλά δεν έχει εξαντληθεί αλλά μπορεί να αναβιώσει και να καλλιεργήσει σοβαρές προσδοκίες και ελπίδες ώστε η κοινωνία όρθια να βγει από την κρίση με τη λήξη του προγράμματος στα μέσα του 2018».

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα και την καταγγελία της Φώφης Γεννηματά ότι την έβαλαν να μιλήσει μετά τον πρωθυπουργό, λόγω του τηλεοπτικού σόου survivor, ο πρόεδρος της Βουλής τη διέψευσε και επικαλέστηκε τα στοιχεία της τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία εκείνη την ημέρα 800.000 άνθρωποι είδαν τον κ. Τσακαλώτο, την κ. Γεννηματά και τον κ. Καμμένο έναντι 580.000 που είδαν τον πρωθυπουργό και τον κ. Μητσοτάκη. Το δε survivor, όπως είπε, το είδαν 2.000.000 με 2.500.000 άνθρωποι.

Σε ερώτηση τι απαντάει στην κριτική ότι από τη θέση του προέδρου της Βουλής λειτουργεί ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι δεν έχει ακούσει την κριτική αυτή από κανέναν, ούτε καν από τη Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν λειτουργούμε αλά καρτ. Αυτή η Βουλή είναι η πρώτη που έβγαλε με 4/5 σε οκτακομματική Βουλή, που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν, και τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές για εξαετή θητεία.

Η Βουλή στις προσεχείς δύο εβδομάδες – είναι ο πρώτος φορέας του δημοσίου και για πρώτη φορά και στη Βουλή – θα κάνει, πέρα από την αξιολόγηση, κανονική κρίση για γενικούς διευθυντές, διευθυντές και προϊσταμένους», παρατήρησε ο κ. Βούτσης και υπογράμμισε πως οι κομματικές ταυτότητες δεν θα παίξουν ρόλο «ούτε κατά διάνοια», σε αυτή τη διαδικασία.

Σε ερώτηση για το αν συνάδει με τον απαραίτητο σεβασμό προς τις ανεξάρτητες Αρχές η έκφραση δημόσιας δυσαρέσκειας για την έκθεση που παρουσίασε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε πως δεν βοήθησε η παρουσίαση έκθεσης με προγενέστερες εκτιμήσεις, οι οποίες δεν ήταν επίτηδες βαλμένες, δυο μέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup και σημείωσε: «Μεγαλύτερος σεβασμός από αυτόν τον οποίο έχουμε επιδείξει επί ενάμιση χρόνο δεν έχει καταδειχθεί στο παρελθόν. Είτε είχε καταργηθεί το Γραφείο Προϋπολογισμού, είτε δεν ιδρυόταν επί χρόνια, είτε υπήρχαν σοβαρότατες ενστάσεις εναντίον του».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Κοινή Δήλωση για τη Στρατηγική και Συνολική...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα...

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Δημιουργία Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο σε σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοροϊδία Κασσελάκη να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιχειρεί σε φορολογικό παράδεισο

Βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή του, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις του προέδρου...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Στο Κάιρο πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες για το μεταναστευτικό

Την αναγνώριση του σημαντικού και κρίσιμου ρόλου της Αιγύπτου στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου και της Αφρικής εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων και τον ρόλο...

Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου αναφέρει τα εξής: «Καλή Κυριακή της Αποκριάς σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται...

Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ βλέπουν “πραγματική πρόοδο” στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Οι διαπραγματευτές που εργάζονται πάνω σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Φεβρουαρίου υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1945.... Υπογράφεται μεταξύ των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΕΑΜ, η Συμφωνία της...

Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για 4ήμερη κατάπαυση του πυρός – Αντάλλαγμα η απελευθέρωση 50 ομήρων

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα πράσινο φως στη συμφωνία με σκοπό την απελευθέρωση πενήντα...