Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν συνεχή φαινόμενα βίας

10
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν συνεχή φαινόμενα βίας

Συνεχή  φαινόμενα αστυνομικής βίας, καταγγέλλουν 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή. 

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,με πρώτο υπογράφοντα τον Γιάννη Ραγκούση,  θεωρούν ότι « η έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας από μέρος των αστυνομικών δυνάμεων είναι σκόπιμη κυβερνητική επιλογή για την εμπέδωση του φόβου στους δημοκρατικούς πολίτες και την καταστολή κάθε αντίστασης στα  αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης». Όπως αναφέρουν οι επερωτώντες  βουλευτές, « το δόγμα της κυβέρνησης δεν είναι νόμος και τάξη, αλλά τρόμος και πάταξη,με σκοπό τη δημιουργία μιας υπερσυντηρητικής κοινωνίας τρομαγμένων πολιτών που θα παρακολουθούν παθητικά την απροσχημάτιστη εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

Διαβάστε επίσης:  Ανασχηματισμός προ των πυλών - Όλα τα σενάρια

Καλούν δε, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , να εξηγήσει ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ,ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για την εξάλειψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και την τιμωρία των λίγων παρανομούντων αστυνομικών