Βουλή: Άγρια κόντρα μεταξύ Χρυσοχοΐδη – Βαρουφάκη και βαριές κουβέντες

16
Βουλή: Άγρια κόντρα μεταξύ Χρυσοχοΐδη - Βαρουφάκη και βαριές κουβέντες

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο προκάλεσε άγρια κόντρα μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γιάννη Βαρουφάκη και βαριές κουβέντες που είπε ο ένας εναντίον του άλλου.

Την αρχή έκανε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι μπερδεύει τον ελληνικό λαό με τη Μόρια, τον κατηγόρησε ότι είναι εκτός θέματος στα θέματα ασφάλειας που συνδέονται με το μεταναστευτικό και θυμήθηκε την ιστορία με τις οροθετικές γυναίκες επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ λέγοντας οτι διέπραξε το μεγαλύτερο πολιτικό «έγκλημα» της τελευταίας δεκαετίας.

«Βρίσκεστε σε πάρα πολύ μεγάλη σύγχυση, συγχέεται τον ελληνικό λαό με την Μόρια. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια και δεν είναι η πολιτική ηγεσία που πηγαίνει σε ένα κατάπτυστο τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και δηλώνει ικανοποιημένος. Το νομοσχέδιο σας έχει ένα στόχο την απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιτήσεων για άσυλο. Μιλήσατε για τις καραβιές που έρχονται από την Τουρκία, τις αποδεχθήκατε, χρησιμοποιείτε την απόρριψη αιτήσεων για άσυλο από ανθρώπους που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης για να αποτρέψετε άλλους ανθρώπους να έρχονται. Χρησιμοποιείται κατατρεγμένους εργαλειακά αυτό κάνετε. Δεν θα σας επιστρέψουμε ως MEΡΑ 25 να το κάνετε δεν είναι ο ελληνικός λαός συνένοχος εκείνων που πηγαίνουν στη Μόρια και δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτό που είδαν. Πράξατε το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας διασύροντας τις οροθετικές γυναίκες, παρακαλώ να μην μιλήσετε ξανά για ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε επίσης:  Βρούτσης: Πέρα από κάθε προσδοκία η φετινή συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη

«Δεν δέχομαι μαθήματα ασφαλείας από σας» ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποιος απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη του είπε πως η εποχή που έβγαινε στην τηλεόραση και έλεγε ψέματα έχει τελειώσει.

«Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται σε σύγχυση για άλλο θέμα συζητάμε εδώ. Δεύτερον η εποχή που λέγατε ότι θέλατε κάθε πρωί στα πρωινάδικα και δυστυχώς περάσατε με την προπαγάνδα σας τα ψέματα στον ελληνικό λαό και παραπλανήσατε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχει τελειώσει. Από δω και πέρα θα παίρνετε απάντηση για όλα τα ζητήματα. Λέτε ψέματα ότι εγώ πήγα στη Μόρια και είπα ότι όλα είναι καλά. Έδωσα συγχαρητήρια στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί για το τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται σε ένα τόσο δύσκολο θέμα. Από σας εδώ μέσα μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες μου και τους απλούς αστυνομικούς και πυροσβέστες για να θωρακίσουμε την χώρα. Γι’ αυτό λοιπόν σας παρακαλώ πάρα πολύ αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ξαναδείτε το νομοσχέδιο να δείτε τις διατάξεις που βοηθούν τους ανθρώπους που έρχονται και ταυτόχρονα επιστρέφουν εκείνοι που δεν έχουν δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα».