Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών. Οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις της Κυριακής φαίνεται πως φέρνουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για τα Τέμπη στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη θα διαβιβάσει στη Βουλή στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο. Ο Π. Μαρινάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρου Καζαμία και ξεκαθάρισε τη στάση της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, μετά και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς για τη διεξαγωγή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αναμένεται να δώσουν ραντεβού στη Βουλή τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι ως τα τέλη Φλεβάρη, θα έχει δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς στους συρμούς, ένα πόρισμα που έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς προέρχεται από δημόσιο φορέα, με το κύρος του πανεπιστημίου, και δεν μπορεί να υποβαθμιστεί, καθώς το ζήτησε ο ίδιος ο εφέτης ανακριτής… Καλείται να απαντήσει, που οφείλεται η ανάφλεξη κατά τη σύγκρουση των τρένων, αν προκλήθηκε πυρκαγιά λόγω του ψυκτικού υγρού (έλαια σιλικόνης) της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας, όπως υποστήριξε η Πυροσβεστική, και πάντως ζητούμενο είναι να προσδιοριστεί – αν αυτό είναι δυνατό – ποια ήταν ακριβώς η ουσία που οδήγησε στην φωτιά και είχε ως αποτέλεσμα να καούν επιβάτες του μοιραίου τρένου.