Βουλή: Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ο «Ηρακλής»

Υπέρ ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της κυβέρνησης

11
Βουλή: Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ο «Ηρακλής»

Με τη θετική ψήφο μόνο των βουλευτών της ΝΔ, την έκφραση «επιφύλαξης» προκειμένου να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια αύριο Πέμπτη 12/12 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το «κατά» του ΚΚΕ, και με το ΜέΡΑ25 να αποχωρεί από την διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ταχύτατες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με την οποίες η κυβέρνηση το προωθεί προς έγκριση, εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αλλάξει η διαδικασία, ώστε να κληθούν φορείς –μεταξύ των οποίων και οι Τράπεζες- και να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αμέσως μετά το τέλος των συνεδριάσεων για την έφκριση του Προϋπολογισμού, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή. Σχετική πρόταση έκανε ειδικότερα ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε επίσης:  Η Νοτοπούλου έκλεψε τις εντυπώσεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το τραπεζικό σύστημα, Γ. Ζαβός υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοθετήματος, αναφέροντας παράλληλα ότι κατά τη σύνταξή του ελήφθησαν υπόψη όλες οι απόψεις των φορέων τους οποίων αφορά, καθώς και ότι ζητήθηκε και η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έγιναν όλες οι διεργασίες» είπε και συνέχισε: «Συζητήθηκε με όλους, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ειδικούς από τις τράπεζες, ενημερώθηκε και η Κομισιόν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα ήταν σε όφελος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».