Βουλή: Καβγάς στη Βουλή μεταξύ Βρούτση-Τζανακόπουλου – Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες

17
Βουλή: Καβγάς στη Βουλή μεταξύ Βρούτση-Τζανακόπουλου – Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες

Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του Δημήτρη Τζανακόπουλου με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, «Αυγή» που επέκρινε με σφοδρότητα τον υπουργό Εργασίας για τα στοιχεία που είχε δώσει όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε την Αυγή, «φυλλάδα» με αφορμή την επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του με σημερινό της πρωτοσέλιδο και τον είχε κατηγορήσει για fake news.

Στα όσα είπε ο κ. Βρούτσης αντέδρασε με οργή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με τη χούντα που κατέλυσε τη δημοκρατία.

«Είναι πολύ μικρός και λίγος ο κ. Βρούτσης να χαρακτηρίζει φυλλάδα την Αυγή που δίνει 70 χρονιά αγώνες για τη δημοκρατία την οποία η παράταξή του κατέλυσε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Να πλένει ο Βρούτσης καλά το στόμα του πριν μιλήσει για την Αυγή».

Στα όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος, παρενέβη η προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα λέγοντας πως από τα λόγια που χρησιμοποιεί δεν είναι του επιπέδου του με τον κ. Τζανακόπουλο να αντιδρά εκ νέου.

Τζανακόπουλος: Ο Βρούτσης να αφήσει τα fake news και να δουλέψει

«Δεν κάνετε παρατήρηση όταν χαρακτήρισε την Αυγή φυλλάδα, σε μένα κάνετε παρατήρηση. Επανέλαβε οικτρά ψεύδη που προκαλούν μόνο θυμηδία. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο Βρούτση μπορεί να έχει πειράξει τα στοιχεία. Να καθίσει να δουλέψει να αφήσει τα fake news και να μην κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης:  Πέτσας: Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης

Το λόγο ζήτησε εκ νέου ο κ. Βρούτσης ο οποίος επιτέθηκε ξανά και στον κ. Τζανακόπουλο και στην Αυγή.

«Είναι γνωστό το ύφος το ήθος του και ο τρόπος με τον οποίο μιλάει. Είναι αδιανόητο βουλευτής που διετέλεσε και υπουργός να αμφισβητεί τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, αυτά τα στοιχεία που αμφισβητείτε δια μέσω της εφημερίδας σας, είναι στοιχεία των υπηρεσιών δεν είναι στοιχεία του Βρούτση αυτά αμφισβητείτε. Αυτοί ήσασταν τέσσερα χρόνια με ψέματα παραμυθιάζατε την κοινή γνώμη με ψέματα λειτουργούσατε και συνεχίζετε και σήμερα ως αντιπολίτευση να λειτουργείτε με τον ίδιο τρόπο. Ο ελληνικός λαός σας ξέρει και σας έχει γυρίσει την πλάτη. Όλα τα στοιχεία που έδωσα στην δημοσιότητα ήταν από υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας, όπως γίνεται σε κάθε υπουργείο όλα τα χρόνια. Αυγή διαβάζετε, ο ένας λέει το ψέμα στον άλλον και μετά παραμυθιάζεστε μεταξύ σας κ. Τζανακόπουλε»