Βουλή – Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής

23
Βουλή - Μητσοτάκης για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Προτεραιότητα μας η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου

Στην επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε:«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του αλλά συνολικά την κυβέρνησή σας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της μακράς λιτότητας. Την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Τους κομματικούς διορισμούς σας και την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα κλείσει στις εκλογές ο χειρότερος κύκλος της μεταπολίτευσης».

Για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΙ δήλωσε:

«Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια από την περίοδο που ήσασταν στην αντιπολίτευση. Στρατηγική που βρίσκει αντίθετους τους πολίτες και εκείνους που σας ψήφισαν. Μέρος της στρατηγικής σας είναι η στοχοποίηση μέρους των ΜΜΕ.

Στοχοποιείται έντυπα και σταθμούς εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολίτευση. Εχετε στοχοποιήσει πρόσωπα και έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνετε σε κάποιες γιάφκες γεννιέται όμως στα λόγια διχασμού και ακραίου μίσους.

Η τρομοκρατία τρέφετε στην κοινωνία και ένα τμήμα της έχει αποκτήσει αίσθημα ανοχής και φέρετε προσωπική ευθύνη κ Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για καθεστώς ανομίας που έχετε εγκαταστήσει στην κοινωνία πολλές φορές με την δική σας ενθάρρυνση. Σας είχα προειδοποιήσει ότι οι καταλήψεις γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ γα να μετατραπούν σε καλάζνικοφ. Όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας τότε εισπράττονται και τα αποτελέσματά της.

Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή παιδιά αποκτούν άλλοθι οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα τότε γίνονται πιο εύκολοι οι στόχοι των τρομοκρατών. Από την πλευρά μου λέω : όσο ανοικτή η Δημοκρατία σε απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι απέναντι σε όσους προσπαθούν να την φιμώσουν με βία. Οσοι φαντασιώνονται επαναστάσεις να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν επι των ημερών μας στην Δικαιοσύνη».

Για την οικονομία είπε:

«Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από 4 χρόνια αν Τσίπρας και Καμένος δεν προκαλούσαν εκλογές με την σύμπραξη Κουβέλη και Χρυσής Αυγής. Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα κ. Κουβέλη. Κανείς καλός δεν πάει χαμένος. Τινάξατε στον αέρα τις προσπάθειες του λαού με αχρείαστο τρίτο μνημόνιο.

Ισχυρίζεστε ότι αυτά τα λέμε μόνο εμείς γα την ζημία που έχετε φέρει. Σας καταθέτω δηλώσεις Ρέγκλινγκ και Βίζερ που λένε ότι κοστίσατε 100 δις ευρω. Η κρίση θα είχε τελειώσει πριν 4 χρόνια αν δεν είχατε έρθει πριν από τέσσερα χρόνια. Ολες οι εκθέσεις προέβλεπαν ανάπτυξη άνω του 3%. Εντός 2,5 ετών η ΝΔ πήρε ύφεση και έφερε ανάπτυξη. Εσείς σε 4 χρόνια πήγατε από το 0,7% στο 1,5%.

Διαβάστε επίσης:  Θετικός ο Διεθνής Τύπος για το ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου

Σας ακούω συνέχεια να τσουβαλιάζετε όλη την περίοδο μετά το 2010 εγώ θα μιλήσω για λογαριασμό της ΝΔ. Το τι έκανε η Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη και Μπόλαρης να απολογηθείτε εσείς. Το 2014 οι φόροι μειώνονταν, οι ληξιπρόθεσμες αποπληρώνονταν και το χρέος σύμφωνα με το ΔΝΤ κρινόταν βιώσιμο. Το ΔΝΤ 6 μήνες μετά το έκρινε δραματικά μη βιώσιμο γιατί είχε μεσολαβήσει ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη και την παρέα σας.

Τότε η χώρα θωρακιζόταν με πιστοτική γραμμή στήριξης. Από τον Μάρτιο ήταν διαθέσιμη ποσοτική χαλάρωση. Το χάσατε και αυτό το πρόγραμμα κ. Τσίπρα. Εχω εννιά δικές σας δηλώσεις κ. Τσίπρα να εξαγγέλετε την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αποτύχατε.

Διαλύσατε την μεσαία τάξη που θα σας θυμάται για 5 λέξεις:

1) Ψέμα

2) Φτώχια : κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους

3) φόροι: γονατίσατε τους πάντες

4) φόβος

5) σκάνδαλα

Το 2015 η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής, διχάστηκε σε ένα δημοψήφισμα-παρωδία κι έχασε τις τράπεζές της. Έκτοτε βιώνει έναν ανελέητο βομβαρδισμό περικοπών και φόρων που συντρίβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και υπομένει έναν αναπτυξιακό και επενδυτικό χειμώνα.

Είμαστε ουραγοί στην ανάπτυξη, ενώ η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει υποχωρήσει 10 θέσεις μέσα 4 χρόνια. Το 3 ο Μνημόνιο -αυτό που εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε- εξάντλησε την τυπική χρονική του διάρκεια.

Προς ανακούφιση των εταίρων, έληξε, έτσι, και η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία καλείται πλέον να καλύπτει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αντίθετα, όμως, παρέμεινε η ενισχυμένη ανά τρίμηνο εποπτεία, που καμία άλλη Μνημονιακή χώρα δεν έχει. Και, μάλιστα, με όρους που συνιστούν ένα άτυπο 4 ο Μνημόνιο: Δυσβάσταχτα πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% έως το 2060. Κάτι που σημαίνει ασφυκτική λιτότητα για πολλά χρόνια. Διατήρηση των σημερινών φόρων και πρόσθετα μέτρα για το 2019, από αυτά που δεν ξε-ψηφίσατε, κ.Τσίπρα.

Όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, που αφαιρεί μια πολύτιμη βοήθεια για τους συνταξιούχους. Και αύξηση κατά 15% των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αφού αυτές θα φορολογούνται ως νέο εισόδημά τους. Και, βέβαια, όλα αυτά με επίσημο ενέχυρο τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Μία πρωτοφανή και προσβλητική διαδικασία που υποθηκεύει όχι μόνο τον πλούτο, αλλά μέχρι και τα μνημεία της χώρας, την ψυχή της πατρίδας μας».