Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
29 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Σεπτεμβρίου ο Αϊνστάιν δημοσιεύει την θεωρία της σχετικότητας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1905.... Ο νεαρός γερμανοεβραίος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

Βουλή: Ο Καμμένος πήρε πίσω την τροπολογία για τα εξοπλιστικά

Άτακτη υποχώρηση του Πάνου Καμμένου που δέχθηκε να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία των αντισταθμιστικών για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών.

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία την Δευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή . Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών . Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρότασή να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες».

Τόνισε στην συνέχεια ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας η ΕΑΒ κινδυνεύει να κλείσει: «Αν οι απορίες δε λυθούν και αποφασίσει το σώμα να κλείσει η ΕΑΒ και να μην πάρουμε και τα 230 εκατομμύρια, τότε παίρνουμε απόφαση και την κλείνουμε. Δεν είναι καμιά περίεργη τροπολογία, πάμε να καθαρίσουμε ένα λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε τα λεφτά και να συνεχίσει να λειτουργεί και η ΕΑΒ».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε τελευταία στιγμή ο Πάνος Καμμένος για την αναβάθμιση των F16, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ύποπτη ρύθμιση που επαναφέρει τα αντισταθμιστικά οφέλη και εκθέτει τόσο τον υπουργό Άμυνας όσο και τον πρωθυπουργό.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτή η τροπολογία είναι ντροπή και θα πρέπει να αποσυρθεί. «Εάν επιμείνετε να την φέρετε τότε θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής και εκεί να την συζητήσουμε». Επίσης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι ο Πάνος Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση αλλά επεσήμανε πως αν όντως ήθελε να φύγει γιατί τρέχει να περάσει με αδιαφάνεια την συγκεκριμένη τροπολογία.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι εταιρείες που θα επιλεγούν από τη Λόκχιντ ανήκουν σε φίλους του κ. Καμμένου: «Για να μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, είπατε ότι την επιλογή θα την κάνει η Λόκχιντ. Ξέρουμε ότι η Λόκχιντ έχει συγκεκριμένες εταιρείες πολύ φίλων σας με τους οποίους συνεργάζεται στην Ελλάδα. Άρα μη μας λέτε η Λόκχιντ θα επιλέξει.

Ο διάλογος με τον κ. Καμμένο υπήρξε έντονος:

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν τα ξέρετε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν ξέρετε τον λεγόμενο Χριστιανό; Αν ερχόσασταν στην Επιτροπή η οποία είναι κλειστή θα τα λέγαμε. Δεν θα θίξουμε εδώ ανθρώπους

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε τα ονόματα. Αν δεν είστε ψεύτης πείτε τα ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα φέρετε την τροπολογία στην επιτροπή εξοπλισμών και τότε θα μπορούμε να πούμε τα ονόματα

«Είναι μια προσφορά των Αμερικανών που θα ωφελήσει την εγχώρια βιομηχανία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος αρνούμενος ότι υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα δεχόμαστε μόνο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς να υπάρχουν άλλες διαδικασίες που αφήνουν υπονοούμενα.

Πρόσθεσε δε ότι για το σύνολο των προγραμμάτων δεν προκύπτει ούτε ένα δολάριο κόστος για την Ελλάδα, ενώ στα πυρά της αντιπολίτευσης γιατί κατέθεσε εκπρόθεσμα και χωρίς καμία συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την συγκεκριμένη ρύθμιση, απάντησε ότι αρχικά η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται με κανονικές διαδικασία αλλά η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης τον παρακάλεσε να την φέρει σε συναφές νομοσχέδιο.

Ο κ. Καμμένος κατέθεσε έγγραφο που του προσκόμισαν οι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών σύμφωνα με το οποίο το 2017 παρατάθηκε για δύο ακόμα χρόνια η σύμβαση αντισταθμιστικών. «Είναι άλλη σύμβαση αυτή» αντέδρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τα έγγραφα που καταθέτει είναι αυτά που του έδωσε η ΓΔΑΕΕ με βάση την ενημέρωση που επιτελείς της του έχουν παράσχει με αποτέλεσμα οι βουλευτές της Ν.Δ και κυρίως οι κ.κ Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας να δείξουν τα στελέχη του ΥΠΕΘΑ καλώντας τα να μην λένε ψέματα.

Ο κ. Καμμένος δεν εξήγησε όμως πώς είναι δυνατόν να επεκταθεί η σύμβαση του 2005 για δεκατρία χρόνια, την στιγμή που κανονικά η επιμήκυνση είναι διάρκειας πέντε ετών.

Επίσης δεν αποσαφήνισε πώς θα γίνει η κατανομή των παραγγελιών και των πόρων, λέγοντας απλώς ότι τις επιλογές θα τις κάνουν οι Αμερικανοί. Η τροπολογία προβλέπει πως το 70% των χρημάτων θα πάει στην ΕΑΒ αλλά δεν διευκρινίζεται πού θα διοχετευτεί το υπόλοιπο 30%.

«Δεν περιμέναμε τέτοια κακόγουστη χοντράδα» είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογου, ενώ σχολιάζοντας τις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου έκανε λόγο για κακόγουστη οπερέτα μιας δήθεν κόντρας για να αποφύγει ο ένας την πολιτική εξαφάνιση και ο άλλος την πολιτική συντριβή. «Όταν πρόκειται για παράτυπες διαδικασίες μια χαρά συνυπογράφεται. Επαναφέρετε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από την μπροστινή πόρτα για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντας, λίγο πριν εγκαταλείψετε την εξουσία» τόνισε ο κ Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι η ΕΑΒ δεν έχει ιδέα ποιες εταιρείες θα υλοποιήσουν τα έργα.

Για εμπαιγμό της Βουλής και του κόσμου έκανε λόγο ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι η ρύθμιση έπρεπε να έχει περάσει και να έχει συζητηθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί απόλυτη μετάλλαξη και έχει γίνει ο κορυφαίος νατοϊκός συνέταιρος. «Ποια προγράμματα και σε τι ύψος θα πάνε στην ΕΑΒ» αναρωτήθηκε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θεοδωρικάκος: Κίνδυνος να μπλοκαριστούν βασικές λειτουργίες σε Δήμους, Περιφέρειες

Έρευνα σε ιστοσελίδες και social που προτρέπουν σε πράξεις κατά της δημόσιας υγείας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την...

ΚΕΤΕΣ: Το άγνωστο έργο του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού

Από το 1953 που ιδρύθηκε ως Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ) μέχρι το 1992 που μετονομάστηκε το σε Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ),...

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο μόνος τρόπος για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών είναι ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο και...
Μητσοτάκης: Είναι πολύ δύσκολο, να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown

Μητσοτάκης στην ομογένεια: Μεγαλύτερο παρά ποτέ το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τα ξημερώματα της Παρασκευής...

Η Ελλάδα περιμένει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο από την Τουρκία

Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιχειρήσει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, κάνει η ελληνική διπλωματία, μετά τη διπλή αποτυχία του Ρετζέπ...

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»: Από σήμερα ξεσπά η οργή του

Ξεκινά, σήμερα, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» που διεξάγεται υπό το ΓΕΕΘΑ, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο...

Ελπιδοφόρος: Απουσίαζε από τη δεξίωση της ομογένειας για τον Πρωθυπουργό – Όλο το παρασκήνιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος έχει προκαλέσει «αναταράξεις» με την επιλογή του να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» και να φωτογραφηθεί δίπλα στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Ψηφίζεται απόψε η τροπολογία για τα 50GB στα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απόψε, η τροπολογία που προβλέπει δωρεάν πακέτο δεδομένων...

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα...

Βουλή: Αλλαγές Πέτσα στο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων

Και όσοι ασυνείδητοι κακοποιούν ζώα εργασίας, θα καταγράφονται στο μητρώο παραβατών και θα υπόκεινται...

Βουλή: Τροπολογία Πέτσα για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά έως το τέλος του χρόνου, προανήγγειλε...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή