Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη

Τα συνεχιζόμενα επεισόδια στην Σταυρούπολη και η δράση ναζιστικών ομάδων στην περιοχή, πυροδότησαν οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Ο δεύτερος, αφού μίλησε για οργανωμένο σχέδιο με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να προελαύνουν,καταλαμβάνοντας σχολεία και μετατέποντάς τα σε ορμητήρια παράνομων πράξεων, χαρακτήρισε επικίνδυνη και συνένοχη την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία – όπως είπε- συμψηφίζει την στάση των ναζιστικών ομάδων με αυτή του νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος.

«Η κυβέρνηση έχει δράσει σε επίπεδο και λόγων και έργων», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης,θυμίζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση καταδικάζει κάθε είδους βία από όπου κι αν προέρχεται. «Ντροπή, έλεος», άρχισε να φωνάζει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βία η φασιστική όπως και κάθε είδους βία είναι καταδικαστέα», συνέχισε ο κ. Θεοχάρης και απευθυνόμενος στο ΚΚΕ,είπε ότι «στη δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή και όσο δεν το λέτε είστε υπόλογοι».

Λαμβάνοντας πάλι το λόγο, ο κ. Καραθανασόπουλος, μίλησε «για βία που προέρχεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, που τους αξιοποιεί για να τσακίσει το ταξικό κίνημα».

«Όταν μας λέτε ότι η βία προέρχεται από το κράτος, εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα αυτές τις ομάδες για να ασκούν βία», αντέτεινε στο ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και η βουλευτής Β´Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, λέγοντας: «Τί να πείτε όταν αυτή την ακροδεξιά την ερωτευτήκατε προεκλογικά και τώρα την τρέφετε μέσα στον κόρφο σας; Και πώς τώρα να της πείτε αυτής της ακροδεξιάς να μην εμφανίζεται έτσι αφτιασίδωτη και να μην στοχοποιεί φοιτητές, μαθητές μέχρι και νήπια με λίστες προγραφής;».

Και πρόσθεσε: «Αναγκάζονται βέβαια κάποιοι στριμωγμένοι υπουργοί σας, που κάνουν τα στραβά μάτια, να καταδικάσουν δήθεν τους φασίστες, σπεύδοντας ταυτόχρονα να καταδικάσουν και τους αντιφασίστες μην τυχόν και παρεξηγηθούν από τους πρώτους, τους φασίστες.Με αυτή σας την στάση, κυρίες και κύριοι της ΝΔ,διαπράττετε ένα ιστορικό εγκληματικό λάθος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις κοινοβουλευτικές εργασίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε χυδαία

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα....

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...