Βουλή: Πρωτοφανές επεισόδιο Κουίκ- Τριανταφυλλίδης

36
Βουλή: Συζητείται και ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, με πρωταγωνιστές τον Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Οι δύο βουλευτές, τσακώθηκαν επειδή ο κ. Κουϊκ… βιαζόταν να φύγει! Ο Υφυπουργός παραπονέθηκε επειδή η συνεδρίαση κράτησε παραπάνω, απ’ ότι είχε προγραμματιστεί και απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τριανταφυλλίδη είπε ότι του είχε περιγραφεί ένα πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης απάντησε με την σειρά του ότι τον είχε ενημερώσει εγγράφως για την συνεδρίαση αλλά διέψευσε ότι είχαν μιλήσει τηλεφωνικά. Σε αυτό το τηλεφώνημα, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, ο πρόεδρος της Επιτροπής του είχε πει ότι σε 15 λεπτά «θα έχουμε τελειώσει»!

Στην συνέχεια, ακολούθησε ο εξής διάλογος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη, για το iefimerida.gr:

Κουίκ: «Με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε έλα να μιλήσεις 15 λεπτά, να απαντήσεις και σε πέντε ερωτήσεις και να φύγεις».

Τριανταφυλλίδης: «Γραπτή πρόσκληση σας απέστειλα»

Κουίκ (κραδαίνοντας το κινητό τηλέφωνο): «Δεν με πήρατε τηλέφωνο;»

Διαβάστε επίσης:  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: Οι εκσυγχρονιστές ξανάρχονται! Συγκυβέρνηση Μητσοτάκη -Σημίτη

Τριανταφυλλίδης: «Καθίστε κάτω. Γιατί εκνευρίζεστε κύριε Κουίκ; Γυρίσατε την πλάτη σας στο Σώμα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο»

Κουίκ: «Θίξατε την τιμή μου . Με πήρατε τηλέφωνο. Μου είπατε ότι θα μιλήσεις 15 λεπτά. Με βάση αυτό κανόνισα το πρόγραμμά μου. Έχω τον Γερμανό Πρόεδρο εδώ. Έχω κι άλλες δουλειές. Τι να κάνω; Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να παραμείνω»

(Διαμαρτυρίες από την αίθουσα)

Τριανταφυλλίδης: «Κύριε Κουίκ, έχω εκπλαγεί από τον τρόπο που επιτίθεστε στον Πρόεδρο»

Κουίκ: «Αδιανόητος»

Τριανταφυλλίδης: «Έχω εκπλαγεί»

Κουίκ: «Κι εσείς αρνείστε την εντιμότητά μου όσον αφορά στον διάλογο που κάναμε. Για μένα το θέμα είναι ηθικό. Διαψεύδει τηλεφωνική μας συνομιλία και εγώ δεν έχω μάθει να με διαψεύδουν».

Τριανταφυλλίδης: «Σας πήρα τηλέφωνο και σας έστειλα και γραπτή πρόσκληση»

Κουίκ: «Α το αλλάζουμε τώρα; Τώρα με πήρε και τηλέφωνο;»

Τριανταφυλλίδης: «Μπορώ εγώ να προεικάσω ότι 33 συνάδελφοι θα κάνουν μόνο πέντε ερωτήσεις;»

Κουίκ: «Δεκαπέντε να κάνουν. Αλλά μου είπατε άλλα».