Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
19.7 C
Athens

Βράβευση Μητσοτάκη από το Atlantic Council με το Global Citizen Award: Το βραβείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.

Πρόκειται για μια διεθνή διάκριση του Atlantic Council, η οποία απονέμεται σε επιλεγμένες προσωπικότητες, με τις φετινές βραβεύσεις να περιλαμβάνουν επίσης την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και την κορυφαία παραγωγό ταινιών Μίκι Λι από τη Νότια Κορέα.

Ο κ. Μπουρλά δήλωσε αρχικά «ενθουσιασμένος με το προνόμιο να παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, καθώς λαμβάνει την ανώτατη τιμή του Atlantic Council για τους παγκόσμιους πολίτες» και τον χαρακτήρισε ως «έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας, έναν ηγέτη αφοσιωμένο στη χώρα του που κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Έναν ταπεινό ηγέτη, του οποίου η επανεκλογή έδειξε ότι τηρεί τις πολιτικές του υποσχέσεις, ενώ παράλληλα έχει τον σεβασμό των ηγετών του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε τον κ. Μπουρλά για την τιμητική εισαγωγή του και «τόνισε ότι αυτό το βραβειο ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους, για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια».

«Αυτό που πετύχαμε στην Ελλάδα είναι να δείξουμε ότι μπορεί κανείς να κυβερνήσει από το πολιτικό κέντρο. Ότι μπορεί να είναι υπέρ της ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικά υπεύθυνος. Ότι μπορεί να είναι, και εδώ να αντηχήσουν τα λόγια της καλής μου φίλης Τζόρτζια Μελόνι, ένας αληθινός πατριώτης, εστιάζοντας στην ισχυρή άμυνα και την προστασία των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα να είναι κοινωνικά φιλελεύθερος, παρέχοντας υψηλής ποιότητας δημόσια αγαθά και μειώνοντας τις ανισότητες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η επανεκλογή της κυβέρνησής του αποτέλεσε απάντηση στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να νικηθεί ο λαϊκισμός.

«Οι δυσαρέσκειες των ανθρώπων που ψηφίζουν τους λαϊκιστές είναι απολύτως πραγματικές, είτε σχετίζονται με την ανισότητα των εισοδημάτων, είτε με ζητήματα ταυτότητας, είτε με τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης – με τους κερδισμένους και τους χαμένους. Αυτές είναι πραγματικές δυσαρέσκειες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να τις αντιμετωπίζουμε και σίγουρα να μην φαινόμαστε υποτιμητικοί προς τις ανησυχίες των απλών ανθρώπων. Η κυβέρνηση μας δίνει έμφαση στην πολιτική όχι στα πολιτικά. Είναι ευθύνη μας ως ηγέτες να βρίσκουμε λύσεις και θα κριθούμε από το πόσο βελτιώσαμε τις ζωές των πολιτών μας», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητάς σε μια ταραχώδη περιοχή».

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια φράση του προηγούμενου πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο «σέβεται βαθιά».

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε κάτι που με εντυπωσίασε πριν καν γίνω πρωθυπουργός. Είπε: “Όταν εκλεγόμαστε, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Απλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε αν κάνουμε αυτό που πρέπει”. Λοιπόν, αν υπάρχει ένα μάθημα από την ελληνική ιστορία, είναι ότι ο καλός μου φίλος έκανε λάθος. Επανεκλεγήκαμε κάνοντας ακριβώς αυτό που ήταν σωστό, και ο ελληνικός λαός μας αντάμειψε για αυτό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, ο οποίος βράβευσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συνεδριάζει το Σάββατο η ΚΕ για το εξώδικο Κασσελάκη – Στη δημοσιότητα...

Τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο επίσημο site του κόμματος, μετά τον σάλο,...

Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη: “Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό”

Ανάρτηση για τον προϋπολογισμό του 2025 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον τίτλο «5 πράγματα για τον προϋπολογισμό του 2025 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή». Αναλυτικά όσα αναφέρει...

ΣΥΡΙΖΑ: Τρόπους να μην κερδίσει ο Κασσελάκης ψάχνουν οι “87” – Η Γεροβασίλη ζητά...

Τους φόβους της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η εσωκομματική αντιπολίτευση που ψάχνει τρόπους να τον αποκλείσει από...

Φάμελλος: Ιστορική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει σελίδα

Την «ιστορική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ» και την ανάγκη «να αλλάξει σελίδα» και να δημιουργηθεί «ένα μαζικό κόμμα με ιδεολογικό στίγμα», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, σε...

ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή για το πόθεν έσχες του

Εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του και για το οποίο νωρίτερα ζητήθηκε η παραίτηση...

Νίκη Κεραμέως: Κοινωνικός διάλογος με τους εταίρους για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού

Τη διαδικασία υπολογισμού του κατώτατου μισθού, όπως προτείνεται στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για επαρκείς κατώτατους μισθούς, ανέλυσε...
Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη είναι ο στόχος του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως. «Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Η κ. Κεραμέως αναγνώρισε ότι η φετινή χρονιά ενέχει μία αναστάτωση για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. «Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης», επεσήμανε αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών και δευτερευόντως την ύλη. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Το 30% των φοιτητών που εισάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του. Αρκετοί μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Η εικόνα αυτή δεν τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών» είπε χαρακτηριστικά. «Η πρόταση για ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα είναι οριζόντια, δεν θα είναι ίδια για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Κάθε τμήμα θα θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων. Θα εξαρτηθεί από τι θα ορίσει δηλαδή το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα», επεσήμανε η κα Κεραμέως.

Κεραμέως: Τέσσερεις νομοθετικές παρεμβάσεις για συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες του Υπουργείου Εργασίας ετοιμάζουν εντός των επόμενων εβδομάδων νομοθετική παρέμβαση που θα περιλαμβάνει: -την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 2022/2041 για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη: “Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό”

Ανάρτηση για τον προϋπολογισμό του 2025 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον τίτλο «5 πράγματα για τον...

Μητσοτάκης: Έρχεται παρέμβαση για τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών και τα Social Media

Ειδικά για την ανήλικη παραβατικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Να έρθω στο εξόχως σοβαρό ζήτημα της...

Μητσοτάκης: Ομιλία – ασπίδα στην πολιτική ταυτότητα της ΝΔ

«Ασπίδα» στην σύγχρονη πολιτική ταυτότητα του κόμματος, θέλησε να παράσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με...

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Η Ελλάδα είναι πρότυπο στη φύλαξη των συνόρων της

Στους στόχους του σχεδίου ανάπτυξης για τον Έβρο αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο...