Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ανακαλύφθηκε νέος μυστηριώδης ιός

Έναν νέο μυστηριώδη ιό, με άγνωστα γονίδια, ανακάλυψαν επιστήμονες βιολόγοι σε τεχνητή λίμνη της Βραζιλίας.

Οι ιοί είναι από τις μικρότερες μορφές ζωής και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμα καταλήξει ομόφωνα για το αν είναι πραγματικά μορφής ζωής ή όχι, καθώς δεν μπορούν να ζήσουν ή να αναπαραχθούν έξω από έναν ξενιστή οργανισμό.

Ο νέος ιός ήταν σημαντικά μικρότερος από τους ιούς που συνήθως μολύνουν τις αμοιβάδες.
Αν και ο πρόσφατα αποκαλυφθείς ιός βρέθηκε να ανήκει στην τάξη των, το 90 τοις εκατό των γονιδίων του απουσιάζει εντελώς από τις τεράστιες βάσεις δεδομένων metagenome των 8.500 στοιχείων.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα ανήκουστο πριν από τον ιό του οποίου το γονιδίωμα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο στην επιστήμη, που κατοικείται από άγνωστα γονίδια που δεν έχουν μελετηθεί ποτέ πριν σε ιογενή έρευνα.

Yaravirus

Ο ιός, ο οποίος έλαβε το όνομα Yaravirus από την Yara, ή Iara, μια νεράιδα της ντόπιας μυθολογίας, βρέθηκε σε μια τεχνητή λίμνη Pampulha, στην πολιτεία Belo Horizonte της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Το εύρημα είναι για μια “νέα γενιά ιού αμοιβάδας με μια αινιγματική προέλευση και φυλογενία”, σημειώνει η ερευνητική ομάδα σε μια αναφορά για την αινιγματική ανακάλυψη.

“Στους περισσότερους από τους γνωστούς ιούς της αμοιβάδας έχουμε δει πολλά χαρακτηριστικά που τελικά ώθησαν τους συγγραφείς να τα ταξινομήσουν σε κοινές εξελικτικές ομάδες”, γράφουν οι συγγραφείς.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ιολόγων Bernard La Scola, Jônatas S. Abrahão, Paulo V., Μ. Boratto και Graziele P. Oliveira, το εύρημα έχει ομοιότητα με άλλους ιούς αμοιβάδας, αλλά η συσσώρευση δεν είναι ακόμα η ίδια :

“Σε αντίθεση με ό, τι παρατηρείται σε άλλους απομονωμένους ιούς αμοιβάδας, ο Yaravirus δεν αντιπροσωπεύεται από ένα μεγάλο / τεράστιο σωματίδιο και ένα περίπλοκο γονιδίωμα, αλλά ταυτόχρονα φέρει ένα σημαντικό αριθμό γονιδίων που δεν είχαν περιγραφεί προηγουμένως”.

Κατά την έρευνά τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 90% των γονιδίων Yaravirus δεν είχαν περιγραφεί ποτέ πριν, αποκαλώντας τα ορφανά γονίδια ή ORF.

«Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα πρωτόκολλα, η πρώτη μας γενετική ανάλυση δεν μπόρεσε να βρει καμία αναγνωρίσιμη αλληλουχία καψιδίου ή άλλων κλασικών ιικών γονιδίων στον Yaravirus», ανέφεραν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι τα κλασσικά μεταγονιδιωματικά πρωτόκολλα δεν εντοπίζουν τον Yaravirus, που αποτελείται από μικρά μεγέθη 80 nm σωματίδια, ως ιικό παράγοντα.

Τι συνιστά το Yaravirus

Αν δεν προκύψουν ενημερωμένα πρωτόκολλα, οι ερευνητές μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι το είδος μπορεί να είναι η πρώτη μεμονωμένη περίπτωση άγνωστης ομάδας ιού αμοιβάδας ή, εναλλακτικά, κάποιο είδος γιγαντοϊιού που ανακαλύφθηκε τη νέα χιλιετία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εθνικάρα διέλυσε και τη Βραζιλία 23-4

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε μία ακόμη εμφατική νίκη στο πλαίσιο του...

Βραζιλία επίθεση με τσεκούρι: Σοκ σε βρεφονηπιακό σταθμό

Τέσσερα παιδάκια σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν από επίθεση με τσεκούρι...

Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρου προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν σε πολλά κυβερνητικά κτίρια σήμερα,...

Μουντιάλ 2022: Κροατία – Βραζιλία 1-1, 4-2 πεν.

Η αλύγιστη Κροατία στα ημιτελικά του Μουντιάλ για δεύτερη σερί διοργάνωση! Η απίθανη παρέα του...