Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Βρετανικός Τύπος για την απόφαση του Eurogroup: Σημαντικό σημείο καμπής για την Ευρωζώνη

“Ένα σημαντικό σημείο καμπής για την Ευρωζώνη” χαρακτηρίζει σήμερα η Daily Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση την συμφωνία που επετεύχθη νωρίς σήμερα το πρωί στο Eurogroup για την Ελλάδα.

“Έπειτα από οκτώ χρόνια κηρύχθηκε το τέλος της ελληνικής κρίσης καθώς η Ευρωζώνη συμφώνησε για την ελάφρυνση του χρέους”, τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας.

“Οι υπουργοί της Ευρωζώνης κήρυξαν το τέλος της ελληνικής κρίσης χρέους νωρίς σήμερα το πρωί αφού συμφώνησαν για την ελάφρυνση του χρέους και την καταβολή ενός μεγάλου ποσού για την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας ευρείας συμφωνίας για την έξοδο από τα μνημόνια”, σημειώνει.

“Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ απόψε”, δήλωσε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες στο Λουξεμβούργο, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

“Επιτέλους φτάσαμε στο τέλος αυτού του μονοπατιού που ήταν τόσο μακρύ και δύσκολο, είναι μια ιστορική στιγμή”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

“Η Ευρωζώνη έκλεισε μια συμφωνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση”, υπογράμμισε παράλληλα ο Guardian στον ιστότοπό του.

“Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών οριστικοποίησαν το σχέδιο για να ανακτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, μετά το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης”, επισήμανε.

“Η Ελλάδα έκανε πράγματι τη δουλειά –εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους”, επισήμανε ο Μπρουνό Λεμέρ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

“Επιτέλους έπειτα από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων, σκληρών προσαρμογών στα προγράμματά μας, η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα δυο της πόδια”, δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον Guardian.

“Βάσει της συμφωνίας η Ελλάδα θα μπορεί να καθυστερήσει την αποπληρωμή δανείων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κατά 10 χρόνια, γεγονός που της δίνει μια οικονομική ανάσα ενώ πιο αυστηρές προθεσμίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω ασφυξία στην οικονομία την επόμενη δεκαετία. Επίσης πήρε άλλη μια ένεση ρευστότητας 15 δισεκατομμυρίων ευρώ”, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, όπως πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

“Οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε μια ‘ιστορική’ συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”, τόνισαν παράλληλα στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times.

“Επιμηκύνεται κατά 10 χρόνια ο χρόνος αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ”, επισήμαναν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κομισιόν: Πράσινο φως σε Eurogroup για εκταμίευση

Για περαιτέρω πρόοδο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της κάνει λόγο η Κομισιόν αναφορικά με...

Eurogroup: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 767 εκατ. για Ελλάδα

Το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της...

Eurogroup: Η εικόνα της Ελλάδας είναι συνολικά θετική

"Η εικόνα της 7ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας της Ελλάδας είναι συνολικά θετική" ανέφερε σήμερα...

Ο Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup μετά από τη...