Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Βρούτσης: Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και η καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους

Ξεκινά σήμερα, 24 Νοεμβρίου, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η καταβολή – με ενιαία πληρωμή – των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου 2020.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, από σήμερα, γίνεται η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και η καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους μαζί με την ενιαία πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ολοκληρώνεται με συνέπεια και επιτυχία η καταβολή των αναδρομικών, καθώς μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επιστροφή των μειώσεων σε 65.251 συνταξιούχους που είχαν λάβει αναδρομικά ποσά για την περίοδο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016 συνολικού ποσού 17.205.303,67 ευρώ.

Κατ’ εξαίρεση, η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2020.

«Επίσης, από τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου αναπροσαρμόστηκε, σε εφαρμογή της νομοθετική μας πρωτοβουλίας, η προσωρινή σύνταξη των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από το 50% στο 70% (αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) ή στο 80% (μισθωτοί) και μέχρι του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου, σύμφωνα με το άρθρο 115 του νόμου 4714/2020» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η προκαταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2020 γίνεται, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 27 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις...

Η κυβέρνηση… μετακομίζει – Το σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του project της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο έχει...
Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις – Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία

Άνοιξε, η νέα πλατφόρμα, στην οποία οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι  είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα...

ΕΦΚΑ: Αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής των χρημάτων στις συντάξεις του Μαρτίου

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την...

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματα θα συμπληρώνονται σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Αλλάζουν τα πάντα στο τρόπο υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Αυτόματα θα ενημερωθεί η φορολογική δήλωση...

ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα κατά μία μέρα από τον αρχικό προγραμματισμό, στις 25...