Βρούτσης: Μείωση του μη μισθολογικού κόστος κατά 5% σε βάθος πενταετίας

Νέο κύμα στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας

18
Τι είπε ο Βρούτσης για μισθούς, συντάξεις και αναδρομικά

Τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5% σε βάθος πενταετίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μέσω σχετικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί έως τα τέλη του 2019 στη Βουλή.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδιο μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργαζομένων και εργοδοτών κατά 5 μονάδες εντός 5ετίας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κοστίζει και πρέπει να γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Αλλά πρέπει να γίνει για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» είπε κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ του κοινοβουλίου, ο κ.Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι έρχεται νέο κύμα στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας μέσω της αξιοποίησης στοιχείων από το σύστημα Εργάνη, ενώ υποστήριξε ότι το πρόστιμο των 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:  Μην πυροβολούμε μόνοι μας το Καστελόριζo

Όπως είπε ο κ.Βρούτσης, το 55% των συμβάσεων είναι για ευέλικτες μορφές εργασίας, αναφέροντας πως «θα καταβάλλουμε προσπάθειες να αντιστραφεί αυτή η σχέση ώστε κυρίαρχη μορφή απασχόλησης να είναι η πλήρης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here