Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Βρυξέλλες: 34 νεκροί 230 τραυματίες

Τέσσερις εκρήξεις συνολικά, δύο στο αεροδρόμιο και δύο σε διαδοχικούς σταθμούς του μετρό σκόρπισαν τον τρόμο στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο και αυτές που ακολούθησαν σε δύο σταθμούς του μετρό, με τον έναν μάλιστα να βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο της Κομισιόν, έχουν παραλύσει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα οι νεκροί ανέρχονται στους 34, 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο, ενώ οι τραυματίες έχουν αγγίξει τους 230.

Τρεις υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ .

Επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο

Βρυξέλλες, αεροδρόμιο. έκρηξη,Όπως αναφέρουν οι Βελγικές αρχές, οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο είναι επιθέσεις αυτοκτονίας και σημειώθηκαν κοντά στο check – in της American Airlines. Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belgas.

Ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει στην ατζέντα του τα θέματα ασφαλείας, βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και έχει συνομιλήσει με υπουργούς Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, αλλά και της Ολλανδίας, η οποία έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των κ.κ. Αβραμόπουλου και Γιούνκερ είναι ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europol) για την εκτίμηση της κατάστασης και την αποτροπή νέων χτυπημάτων.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AMAQ.

“Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου”, ανέφερε.

Εκκενώθηκε το κτίριο της Κομισιόν

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VTM εκκενώθηκε το κτίριο της Κομισιόν στο Βέλγιο προκειμένου η αστυνομία να ερευνήσει εξονυχιστικά το κτίριο.

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν επίσης την εκκένωση του ευρωπαϊκού κτιρίου “Lex”, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, στο οποίο σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.

Εκκενώθηκαν επίσης το πανεπιστήμιο των Βρυξελλών ULB ενώ το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VTM μετέδωσε ότι εκκενώνεται ο πυρηνικός σταθμός του Τιχάνζ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των μαρτύρων για τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Βέλγιο, αεροδρόμιο, επίθεση, αυτοκτονίας,Οι δύο εκρήξεις στον χώρο των αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών «προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας φώναξε κάτι στα αραβικά πριν από την πρώτη έκρηξη.

«Ένας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, που βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο.

«Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά.

“Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια…είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα ο Αλφόνς Λιουρά, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα ασφαλείας των αποσκευών για τις πτήσεις που αναχωρούν προς την Αφρική.

«Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».

Πανηγυρίζουν στο twitter οι τζιχαντιστές

Την ώρα που η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδοκιμάζουν τις εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 26 ανθρώπους , σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

“Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται” γράφει ένας υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους στο Twitter.

Το σοκ των επιβατών στο σταθμό του μετρό και ο απεγκλωβισμός τους

Βρυξέλλες, μετρό,Πανικοβλημένοι οι επιβάτες του μετρό στις Βρυξέλλες εκκενώνουν το βαγόνι για να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Συγκλονίζει το βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter όπου οι επιβάτες ουρλιάζουν από τον φόβο τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου να δέχεται πολλαπλές μαχαιριές από άγνωστο μέσα σε τρένο στο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ετοιμάζεται για Βρυξέλλες ο Γιώργος Τσίπρας

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή ο Γιώργος...

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η μάχη για να φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες έχουν στραφεί σήμερα τα βλέμματα των Ελλήνων αγροτών, μαζί με τους ευρωπαίους...

Στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης

Στις  Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τη διήμερη Σύνοδο Υπουργών...