Βρυξέλλες: Αλγερινός ο άνδρας που σκοτώθηκε, έχοντας τραυματίσει αστυνομικούς

65
Βέλγιο, ύποπτος, εκρηκτικά,

Ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία χθες στις Βρυξέλλες, έπειτα από μια αστυνομική επιδρομή που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν ο 35χρονος Αλγερινός Μοχάμεντ Μπλεκαΐντ που ζούσε παρανόμως στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό βρέθηκαν χθες το βράδυ δίπλα στο πτώμα του υπόπτου. Μολονότι βρισκόταν παρανόμως στο Βέλγιο, ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ ήταν γνωστός στις δικαστικές αρχές μόνο για μια “απλή κλοπή” που είχε διαπράξει το 2014, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλγερινό, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα επιθετικό τουφέκι, μετά τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών χθες στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στις νότιες Βρυξέλλες για την οποία οι ερευνητές πίστευαν ότι θα ήταν έρευνα ρουτίνας.

Διαβάστε επίσης:  "Θαύμα" - Γιατροί κράτησαν στη ζωή βρέφος 450 γραμμαρίων (Βίντεο)

Δύο πρόσωπα που “κατάφεραν να διαφύγουν” στη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς, “καταζητούνται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ