WikiLeaks και PanamaLeaks μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου

38

ΑΥΓΗ

Ούτε χιλιοστό πίσω», είναι ο κεντρικός τίτλος της σημερινής Αυγής. «Η φράση του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα ζητήσουμε περισσότερα, αλλά και δεν θα δώσουμε ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω απ’ ό,τι συμφωνήθηκε το καλοκαίρι” συμπυκνώνει την απάντηση της κυβέρνησης στις αξιώσεις του ΔΝΤ για παράλογα μέτρα και ουσιαστικά τροποποίηση, επί τα χείρω για την Ελλάδα, της συμφωνίας του Αυγούστου», γράφει η εφημερίδα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Σε τεντωμένο σχοινί», βλέπει την αξιολόγηση η Καθημερινή. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αβέβαιη καθίσταται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ύστερα και από το πολεμικό σκηνικό μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τόμσεν- Βελκουλέρσκου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

«Νέο θρίλερ με την τρόικα», περιγράφει η Ημερησία. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αιχμή αναφορικά με ενδεχόμενες ευθύνες της χώρας μας για την υποκλοπή της συνομιλίες Τόμσεν –Βελκουλέσκου. Σε μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με το ΔΝΤ οδηγείται η κυβέρνηση».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

«Χάνεται κι άλλος χρόνος», σχολιάζει η Ναυτεμπορική. Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και θεσμών, καθώς το IMFgate έριξε βαριά τη σκιά του στην πρώτη επαφή του υπ. Οικονομικών με το κουαρτέτο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Φόροι & θεάματα», είναι ο κεντρικός τίτλος του Ελεύθερου Τύπου. Η εφημερίδα γράφει ότι «είναι βαρύς ο λογαριασμός στους πολίτες από την πρωθυπουργική παράσταση για… πόλεμο με το ΔΝΤ. Μέρκελ και Λαγκάρντ σε κοινή γραμμή για πιστή τήρηση των επώδυνων μέτρων του Μνημονίου. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε για κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 22 Απριλίου και διέγραψε την ελάφρυνση χρέους».

Διαβάστε επίσης:  25 πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν τι αφήνει το σπίτι σας εκτεθειμένο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Οι πειρατές της Καραϊβικής», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Η εφημερίδα γράφει ότι αναφέρεται στα Ρanama Ρapers και γράφει ότι«οι κυβερνήσεις διατάσσουν, η μία μετά την άλλη, επείγοντες φορολογικούς ελέγχους, καθώς πολλές χιλιάδες μεγαλοσχήμονες «ανάμεσά τους πρώην και νυν ηγέτες κρατών, από τη Βρετανία και την Ισλανδία ως την Αργεντινή και τον Κόλπο- εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Σταρ ο Παπασταύρου», είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Δημοκρατίας. Η εφημερίδα γράφει: «Καταρράκτης συγκλονιστικών αποκαλύψεων από τα «Panama Papers». Ο επονομαζόμενος και Μπουμπλής (σύμβουλος του Σαμαρά) σε διεθνή λίστα διαφθοράς με Μέσι, Πούτιν, πρωθυπουργούς, βασιλιάδες και λοιπούς κροίσους».

ΝΕΑ

«Χ. Καραμάνος – Ν. Παππάς – Α. Τσίπρας ΟΕ», είναι ο κεντρικό τίτλος των Νέων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «εταιρεία, που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015, είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς. Ο πρώτος μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010, λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής –ωστόσο η συμμετοχή του δεν εμφανίζεται στα δημοσιοποιημένα πόθεν έσχες του».

ΕΘΝΟΣ

Τέλος, το Έθνος κυκλοφορεί με τον τίτλο «Νέα βόμβα για το ελληνικό γάλα». Η εφημερίδα σημειώνει: «ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος, φέρνει απόφαση βόμβα που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ και αφήνει παράθυρο ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος».