Ξάνθη: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια

15
Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου

Σε καραντίνα τέθηκαν χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 6:00 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη  απομόνωση, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας  μελετώνται και ενδεχομένως να τροποποιηθούν για να γίνουν πιο πολύ πιεστικά.

Διαβάστε επίσης:  Τραγωδία στο Λουτράκι: Βρέθηκαν τέσσερα άτομα νεκρά μέσα σε σπήλαιο (βίντεο)

Για τους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία, είπε πως από τους 26 που βρέθηκαν θετικοί στον ιό,  οι 16 προέρχονται από περιοχές οι οποίες δεν είχαν μέχρι σήμερα κρούσματα.

Απευθυνόμενος σε όσους φροντίζουν ζώα εκτός της περιοχής διαμονής τους, είπε πως πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με φιλοζωικές οργανώσεις.

Η άδεια για γιατρό ισχύει και για τον κτηνίατρο.