Χαώδης η κατάσταση στην Ειδομένη – Νέα συγκέντρωση αύριο το πρωί στον φράχτη

64
Σουηδία, 15 τραυματίες, φωτιά, πρόσφυγες,

Χαώδης είναι για μία ακόμη ημέρα η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς η δράση των αλληλέγγυων παραμένει ανεξέλεγκτη και οι ελληνικές αρχές φοβούνται νέα επεισόδια όπως αυτά της Κυριακής, που προκάλεσαν και διπλωματική ένταση με τα Σκόπια.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες προγραμματίζουν για αύριο το πρωί νέα συγκέντρωση μπροστά στον φράχτη, ενώ κυκλοφορούν και πάλι φήμες ότι τα σύνορα θα ανοίξουν σε 2-3 μέρες, χωρίς αυτή τη φορά να διακινείται κάποιο φυλλάδιο. Η ατμόσφαιρα παραμένει εκρηκτική με τις εντάσεις μεταξύ των προσφύγων να είναι σχεδόν καθημερινές.

Νωρίτερα, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Κούρδων και Αφγανών με λοστούς και πετροπόλεμο. Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξέσπασε γιατί οι Αφγανοί δεν θέλουν τους Κούρδους επειδή όπως λένε δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται για τα κλειστά σύνορα.

Διαβάστε επίσης:  Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλη η χώρα σήμερα

Το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν με κλούβες φραγμό και προσπαθούσαν χωρίς την χρήση βίας να απωθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι ήθελαν να ρίξουν τον φράχτη με μια πλατφόρμα. Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πρόσφυγες λογομάχησαν πολλές φορές με τις δυνάμεις των Σκοπίων από την άλλη μεριά του φράκτη.

Οι πιο ψύχραιμοι, πάντως, κρατώντας την ελληνική και την γερμανική σημαία συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον φράχτη και ζήτησαν γι’ ακόμη μια φορά ν’ ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.