Ξεκαθαρίζει η εικόνα για το όνομα της ΠΓΔΜ

25
Ο Κοτζιάς προκαλεί: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Σήμερα, Πέμπτη, στη Σόφια συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, στον απόηχο των δηλώσεων Ζάεφ για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι έχουν επιλυθεί τα τρία από τα επτά ζητήματα που έχουν τεθεί στις διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο υπουργών Εξωτερικών, ενώ σύντομα θα επιλυθούν και τα υπόλοιπα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτή επιλογή από την χώρα του, δηλώνοντας ότι «έχουν απορριφθεί όλες οι άλλες προτάσεις περιλαμβανομένων και εκείνων με χρονικό προσδιορισμό».

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Φεβρουαρίου

Όπως φαίνεται η συζήτηση για την ονομασία έχει επικεντρωθεί στους γεωγραφικούς προσδιορισμούς.

Οι δηλώσεις Ζάεφ πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών με τον Μάθιου Νίμιτς στην Βιέννη.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στη Βουλγαρία προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.