Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία – Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σε ήρεμο κλίμα ξεκίνησε η πορεία των φοιτητών της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και πραγματοποιούν πορεία προς το κτήριο του Πολυτεχνείου.

Επίσης υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών για το ποιοι θα κρατούσαν τη σημαία.

Λίγο νωρίτερα, έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973, όπως συνηθίζεται, με το κλείσιμο των θυρών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Για λόγους ασφαλείας, προσωρινά κλειστοί θα μείνουν τρεις σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ, για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Με βάση τον προγραμματισμό, διαδοχικά θα κλείσουν οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια του μετρό θα εκτελούνται κανονικά, ωστόσο οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους συγκεκριμένους σταθμούς, οι οποίοι θα ανοίξουν εκ νέου μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια και στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

«Αστακός» η Αθήνα

Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σταθμοί του μετρό θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 3 μ.μ. και «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 4.30 μ.μ.

Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την Πέμπτη 15-11-2018 έως την Παρασκευή 16-11-2018.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α. , τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας...

Μεγαλειώδης η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα – Επεισόδια σε Πάτρα – Θεσσαλονίκη και συλλήψεις

Μαζικές και ειρηνικές ήταν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για την...

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, για να τιμήσουν...

Δείτε το τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο

Το τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο ήταν το σύμβολο της απόλυτης βίας και της...