Ξεκινούν οι εκπτώσεις

61
εκπτώσεις, ξεκινούν,

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις από σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 με την αναγραφή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής με έκπτωση να είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν επίσης ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται πως ετοιμάζονται να υποδεχθούν την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, οι καταστηματάρχες της οδού Ερμού.

Ο Νίκος Κογιουμουτζής

Για γενναίες εκπτώσεις που θα ξεπεράσουν ακόμη και το 50% έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κογιουμουτζής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμός.  Όπως τόνισε, η μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών και η υπερφορολόγηση οδήγησαν σε πτώση του τζίρου το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο κ. Κογιουμτζής προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν ενδελεχή έλεγχο της αγοράς και των προσφερόμενων τιμών, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους

Διαβάστε επίσης:  Taxis: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ο Νίκος Μανεσιώτης

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκο Μανεσιώτη ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προσανατολίζεται σε μικρότερο ποσοστό θερινών εκπτώσεων εξαιτίας της περιορισμένης εισπρακτικής κίνησης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).