Χίος: Ένταση και προπηλακισμοί για το προσφυγικό

31
διανομή, φυλλαδίου, πρόσφυγες, Πειραιά,

Ένταση και προπηλακισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο, στην πλατεία Βουνακίου, ανάμεσα σε πολίτες που αντιδρούν στη λειτουργία hot spot στο νησί τους και σε όσους στέκονται αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου έχει διακοπεί μετά από εισβολή πολιτών στο δημαρχείο. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

Την ίδια ώρα στη Λέσβο, συνεχίζουν την κατάληψη στην είσοδο του hot spot στη Μόρια περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Ζητούν την απελευθέρωσή τους και να μην επιστρέψουν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:  Στο Καστελόριζο αύριο ο Τσίπρας σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού

Εν τω μεταξύ, χαοτική παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, με 4.720 μετανάστες και πρόσφυγες να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 50 άνθρωποι αναχώρησαν από το Λιμάνι, με σκοπό να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα.