Υπ. Μεταφορών: Ρύθμιση για χώρους στάθμευσης δικύκλων

9

Λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των δικύκλων, ειδικά στην Αθήνα και τα αστικά κέντρα, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Μεταφορών με ρύθμιση που ετοιμάζει για την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων (μοτοσικλέτες, ποδήλατα).

Η σχετική ρύθμιση εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης θα περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει τις ελάχιστες διαστάσεις και λοιπές τεχνικές προδιαγραφές, όπως τις διαγραμμίσεις και τα όρια θέσης οχημάτων κι ελιγμών. Επιπλέον οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να φυλάσσονται και να διαθέτουν φωτισμό τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης:  Η τελική λίστα με τις περιοχές των τουριστικών καταλυμάτων καραντίνας

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωσης (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση.