Υπ. Παιδείας: Ψευδή τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων

43
Παιδεία: Τι «φέρνει» το 2018

Στην αντεπίθεση περνά το Υπουργείο Παιδείας το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδή τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων και τα περί «διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΚΕΕ.

Χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο επισημαίνει πως ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» είναι «παντελώς ανυπόστατο» ενώ παράλληλα εκφράζει την απορία του «για τη σκοπιμότητα παρόμοιων δημοσιευμάτων δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο υποστηρίζει στην ανακοίνωση του:
«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό» ενώ προσθέτει:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις, τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:  Το γράμμα "Ν" και η κατάργησή του

Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος, συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο».

Στο κλείσιμο της ανακοίνωσης το Υπουργείο απευθύνει έκκληση προς όλους «να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».