Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε…: Κατέβασε τις προσδοκίες ο Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο

36
Κυπριακό, Γκουτέρες, ΟΗΕ,

Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε, υπάρχει δουλειά να γίνει ακόμη, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα σήμερα στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, όπου πραγματοποιείται η Πενταμερής Διάσκεψη για την Κύπρο.

Ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος πραγματοποιεί από το πρωί που έφθασε στο ελβετικό θέρετρο επαφές, έδωσε το στίγμα του και επιβεβαίωσε πως η Διάσκεψη συγκλήθηκε χωρίς προετοιμασία και χωρίς προοπτική.

Δίνοντας αρχικά μια νότα αισιοδοξίας, ο Γενικός Γραμματέας δεν απέφυγε να αναφερθεί στις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία, που αφορούν όμως την ουσία και τα ακανθώδη ζητήματα, όπως αυτό της Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:  Τουρκία: Στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό παρέστη ο πρόεδρος Ερντογάν - Στους 1.234 οι τραυματίες

Επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να ξεπερασθούν οι δυσκολίες σε ένα τόσο ευαίσθητο, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα όπως αυτό της Ασφάλειας. Κάλεσε τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη να αυξήσουν τις προσπάθειες τους για να βρεθεί μια λύση.

Ξεκαθάρισε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν προτίθενται να υποβάλλουν προτάσεις ούτε να επιβάλλουν σχέδιο λύσης. Ο Αντόνιο Γκουτέρες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του αλλά δεν ψήλωσε τον πήχη των προσδοκιών όπως συνηθίζει να κάνει ο απεσταλμένος του, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.