Υπέρ της απλής αναλογικής Παπανδρέου – Κουβέλης

67
Αλ. Τσίπρας, συναντήσεις, Γ. Παπανδρέου, Κουβέλης,

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβέλη, όπου και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της απλής αναλογικής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Υπέρ μιας παραλλαγής του γερμανικού μοντέλου με το συνδυασμό μονοεδρικών και πολυεδρικών περιφερειών «έτσι ώστε να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα και η πελατειοκρατία» τάχθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ της απλής αναλογικής, διευκρίνισε ωστόσο, ότι προϋπόθεση αυτής δεν μπορεί παρά να είναι η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός και στη θέσπιση μπόνους για το πρώτο κόμμα, από ένα συγκεκριμένο ποσοστό και πάνω. Δεν εμφανίστηκε αντίθετος, ως προς την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ,αρκεί αυτό -όπως είπε – να μην είναι μέρος μιας συνολικότερης μικροκομματικής προσέγγισης, ενώ τάχθηκε -εκ νέου- υπέρ της πρακτικής των δημοψηφισμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Γεννηματά: Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στην Τουρκία, την- εν εξελίξει -διαπραγμάτευση Αθήνας – θεσμών, αλλά και για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνος με την κυβερνητική πρόταση για αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία των Οικολόγων.