Υπό αυστηρούς όρους η 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η έγκριση του αιτήματός του για χορήγηση αδείας

27
ΑΠΟΨΗ: Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς είμαστε καλύτεροι

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν υποχρεωτική παρουσία δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής), βγαίνει στις 12 το μεσημέρι από την φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν».

Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφοράτου εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο Εισαγγελέας Επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από την στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος καλείται σε ακρόαση από το Συμβούλιο και απαντά σε ερωτήματα, που του τίθενται σχετικά με τη χορηγηση της άδειας, όπως έγινε και εν προκειμένω.

“Η απόφαση υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές επισημαίνοντας ότι, “είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα”.

Διαβάστε επίσης:  Σταμάτα: 55χρονος κατακρεούργησε τη σύντροφό του με ψαλίδι στη μπανιέρα

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η έγκριση του αιτήματός του για χορήγηση αδείας.

“Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη”, τόνισε μέσω Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών”.

“Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή”, σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις”, τονίζει, μέσω Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

“Τέτοιου είδους εγκληματίες δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή” δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.