Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μέγαρα – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις στη Σαλαμίνα

Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα, ενώ επί ποδός, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων είναι βελτιωμένη, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά έχει οριοθετηθεί με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με διάσπαρτες μικροεστίες.

Στην περιοχή το βράδυ έπνεαν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που βοήθησε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 34 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δήμαρχος Μεγαρέων: Καλύτερη η εικόνα, θα δώσουμε ολονύχτια μάχη με τη φωτιά

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης σημειώνει θα χρειαστεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Όπως ανέφερε: «Η ένταση των ανέμων έχει πέσει και αυτό βοήθησε στο να βελτιωθεί η εικόνα ήδη πριν έρθει η νύχτα. Παρ’ όλα αυτά, οι εστίες της φωτιάς που πρόλαβαν και έγιναν πολλές, παραμένουν. Έχουμε εστίες στη Ζάχουλη, στο Καλκάνι, στη Λούμπα και στα Παπαγιαννέικα.

Δεν έχω πληροφόρηση για ολοσχερώς καμένα σπίτια, μόνο για ζημιές, όπως σε στέγες αλλά ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε αύριο το πρωί που ελπίζουμε να αρχίσουμε την καταμέτρηση με σβησμένη πια φωτιά. Η νύχτα θα είναι δύσκολη αλλά είμαι αισιόδοξος δεδομένης της παρούσας εικόνας».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι.

Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Ελεγχόμενη η φωτιά στη Σαλαμίνα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά και στη Σαλαμίνα όπου επίσης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην περιοχή παραμένουν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...

Φωτιά στο Λασίθι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Στο νοσοκομείο 74χρονος

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση...