Υπό την επιτήρηση των ΜΑΤ οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην επαρχία

59
Υπό την επιτήρηση των ΜΑΤ οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην επαρχία

Τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από λαοπρόβλητοι μέσα σε τέσσερα χρόνια είναι δακτυλοδεικτούμενοι και αποδοκιμαζόμενοι με κάθε ευκαιρία από τον ελληνικό λαό.

Ζορίζονται πολύ στην κυβέρνηση της Αριστεράς κάθε φορά που κάποιο στέλεχος αποδοκιμάζεται από πολίτες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που υπουργοί ή βουλευτές βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς πολίτες τους εκφράζουν πλέον χωρίς δισταγμό τη δυσθυμία τους, δηλώνοντάς τους ότι είναι ανεπιθύμητοι, ενδείξεις που καταδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν έχει τόσο κοντή μνήμη όσο πιστεύουν κάποιοι.

Βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτά τα περιστατικά χαρακτηρίζοντας τις αποδοκιμασίες «μεμονωμένες» και προερχόμενες –κατά τη γνωστή κυβερνητική «καραμέλα»– από ακροδεξιούς!!! Όσο όμως κι αν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του Μαξίμου προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το προφίλ μίας λαοπρόβλητης κυβέρνησης, της οποίας ο πρωθυπουργός (σ.σ. κατά δήλωση του ιδίου μάλιστα) δεν έχει κλούβες με ΜΑΤ στο σπίτι του, έρχεται η πραγματικότητα να τους διαψεύσει τη… νιρβάνα: Η Ηρώδου Αττικού είναι σχεδόν μονίμως κλειστή με πούλμαν της Αστυνομίας, οι υπουργοί του ΣYΡΙΖΑ δεν κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες, ενώ δεκάδες αστυνομικοί φυλάνε μέρα και νύχτα τα σπίτια βουλευτών και άλλων στελεχών.

Νέο δόγμα (αν)ασφάλειας

Πλέον αποτελεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση κάθε φορά που κάποιο στέλεχος παραστεί ανάγκη να επισκεφθεί κάποια πόλη ή ακόμη και σε εκδηλώσεις εντός της Αττικής.

Το θέμα επανήλθε πάλι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με αφορμή την επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα του υπουργού Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, που θα έδιναν το «παρών» σε εκδήλωση για τη μνήμη της αγωνίστριας της Δημοκρατίας, Ουρανίας Νιζαμίδου. Προκειμένου να προστατευτούν από τη λαϊκή οργή, η αστυνομία προχώρησε στην πρωτάκουστη ενέργεια των προληπτικών προσαγωγών 16 ατόμων προκειμένου να μην εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους με τις κυβερνητικές πολιτικές, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν μάλιστα ακούσει κάποιος τις εξηγήσεις που έδωσε για το συμβάν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ιδιότυπο δόγμα ασφάλειας που βασίζεται στον… παραλογισμό ότι «αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα…».

Κάθε εμφάνιση και γιουχάισμα

Πάντως έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις στελεχών της κυβέρνησης ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού που έχουν γιουχαϊστεί έντονα, καθώς ο κόσμος δεν έχει και τόσο κοντή μνήμη…

Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη δεν έχει ακούσει τις ύβρεις που εξαπολύονται εναντίον του, γιατί απλά ο κόσμος που θέλει να εκφράσει τα «φιλικά» συναισθήματά του βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πάει ο πρωθυπουργός. Ή στην καλύτερη περίπτωση «επιλέγονται» οι πολίτες που θα πλησιάσουν τον κ. Τσίπρα για να τον χαιρετήσουν. Μόνο κατά την άφιξή του στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κων. Μητσοτάκη είχε πρόβλημα ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο - ΤΩΡΑ

Στην περσινή επέτειο του Πολυτεχνείου, νεαροί εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι, ενώ το βράδυ στην πορεία, υπουργοί όπως ο Παππάς, ο Σκουρλέτης ή ο Ρήγας έτρεχαν να κρυφτούν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κόσμος τους είδε και τους αποδοκίμασε έντονα.

Ανάμεσα στα άλλα, θυμόμαστε την επίσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Λέσβο, όπου ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Αγανακτισμένοι και προδομένοι από την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες εκδηλώνουν έντονα αισθήματα απογοήτευσης. Και ίσως στο κυβερνών κόμμα θα πρέπει να θυμηθούν πώς οι ίδιοι ήταν πριν το 2015 στις πλατείες ή στους δρόμους και αποδοκίμαζαν, και όχι στις εξέδρες των επισήμων σε παρελάσεις.

Στις Μοίρες του Ηρακλείου ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, αντί για χειροκροτήματα και ευγνωμοσύνη για την πολιτική του, άκουσε ύβρεις και απειλές.

Στην Αριδαία, πριν από μερικούς μήνες, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε μπροστά σε αγανακτισμένους πολίτες που την αποδοκίμασαν έντονα όταν κατέθεσε στεφάνι. Την ίδια μέρα και ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μουμουλίδης αποδοκιμάστηκε έντονα στην Κοζάνη και παραλίγο να προκληθεί επεισόδιο. Άλλωστε, η υπόθεση της συμφωνίας για το Μακεδονικό έχει αναγκάσει πολλούς Συριζαίους βουλευτές να αποφεύγουν τη Βόρεια Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.

Άγριο γιουχάισμα δέχθηκε ο τότε υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής στις Σέρρες, τον περασμένο Ιούνιο, όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι. Ο κόσμος φώναζε «προδότες», μιας και η υπόθεση του Μακεδονικού ήταν τότε ιδιαίτερα «καυτή».

Άγριο κράξιμο και για τον Κώστα Πουλάκη αλλά και για τον Τάσο Πετρόπουλο (αυτόν που κάποτε ο κόσμος αγκάλιαζε από ευγνωμοσύνη) με αφορμή το Μακεδονικό.

Την τιμητική της είχε πριν από μερικούς μήνες και η Έφη Αχτσιόγλου, όταν μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστές μπήκαν στο γραφείο της, με την υπουργό να αποδοκιμάζεται αλλά και να διατηρεί το γνωστό αλαζονικό ύφος της.

Υπάρχουν δεκάδες περιστατικά αποδοκιμασιών που δείχνουν ότι οι άλλοτε λαοπρόβλητοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει αποσυνάγωγοι σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Και δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, όπως έκαναν άλλοτε. Γιατί, όπως θα έλεγαν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές άλλων κυβερνήσεων που βρέθηκαν σε ανάλογες καταστάσεις, «όλα εδώ πληρώνονται».

«ΠΕΦΤΕΙ» ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι σφοδρές αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργοί στο Λονδίνο, όπου πήγαν να μιλήσουν για επενδύσεις. Έλληνες που συγκεντρώθηκαν εκεί δεν τσιγκουνεύτηκαν τους χαρακτηρισμούς και παραλίγο να γίνει και επεισόδιο, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάζουν αποσβολωμένα.