Υποψιάζεστε ότι σας λέει ψέματα; Δείτε τα 9 σημάδια που το επιβεβαιώνουν

90

Όλοι και όλες έχουμε κάποτε πει μικρά αθώα ψέμματα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια στοιχεία που μπορούν να προδώσουν ένα ψεύτη και το πιο συνηθισμένο είναι η αποφυγή της οπτικής επαφής ή η υπερβολή της.

Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα πολύ ξεκάθαρο, ορίστε 9 ακόμα σημάδια ότι κάποιος είναι ανειλικρινής.

1. Χαμογελάει, αλλά ψεύτικα. Όταν χαμογελάει κάποιος ειλικρινά, τα μάτια του χαμογελούν επίσης, όταν το χαμόγελο είναι ψεύτικο, μένει μονάχα στην περιοχή του στόματος.

2. Αν κάποιος αργεί πολύ να απαντήσει στις ερωτήσεις σου, ίσως προσπαθεί να σκεφτεί μια λογική απάντηση εκείνη την ώρα. Από την άλλη αν απαντάει απίστευτα γρήγορα και μηχανικά, έχει μάλλον σκεφτεί από πριν τι θα σου απαντήσει για να μην προδοθεί.

3. Όταν κάποιος λέει ψέματα, μιλάει σε ελαφρώς πιο υψηλή συχνότητα απ’ότι συνήθως. Ακόμα μπορεί να μπερδεύει τα λόγια του, να αποφεύγει να απαντήσει ευθέως, να λέει πολλά πράγματα γρήγορα και μαζί με σκοπό να μπερδέψει.

4. Αν έχεις οπτική επαφή με αυτόν που πιστεύεις ότι σου λέει ψέμματα, παρατήρησε τις κόρες των ματιών του. Αν μεγαλώνουν τότε μη τον πιστέψεις εύκολα.

5. Ακόμη, παρατήρησε αν όταν σου μιλάει ανοιγοκλείνει τα μάτια του ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αφ’ ότου πει το ψέμα, αρχίσει να τα ανοιγοκλείνει με μεγαλύτερη συχνότητα.

Διαβάστε επίσης:  Στον Άγιο Σεραφείμ άρεσε να παρομοιάζει τη ζωή μ’ένα κερί

6. Οι άνθρωποι που λένε ψέματα αισθάνονται συνήθως αγχωμένοι κάτι που εκτονώνεται μέσα από τις μικρές κινήσεις των ποδιών. Ο ψεύτης μπορεί να μετατοπίζει το βάρος του από το ένα πόδι στο άλλο, να τα λυγίζει και να τα τεντώνει ή να δίνει μικρές κλωτσιές στο πάτωμα προκειμένου να χαλαρώσει.

7. Μπορεί να μην μεγαλώνει η μύτη όσων λένε ψέματα, αλλά σίγουρα έχουν την τάση να αγγίζουν το πρόσωπο τους. Αν λοιπόν, ο καλός σου αρχίσει να αγγίζει τη μύτη του, να καλύπτει ελαφρώς το στόμα ή και τα μάτια του, να είσαι σίγουρη ότι κάτι κρύβει.

8. Όταν κάποιος είναι ειλικρινής τότε οι κινήσεις του συνάδουν με αυτό που δηλώνει πως νιώθει. Αλλά αν πχ, κάποιος σου πει “ναι” αλλά κουνάει το κεφάλι του προς τα πλάγια (ένδειξη του “όχι”) μπορεί να μην αποκαλύπτει αυτά που αισθάνεται με ειλικρίνεια.

9. Καμιά φορά οι ψεύτες, ιδίως αυτοί που είναι λίγο πιο…εκπαιδευμένοι σε αυτά, κρατούν το σώμα τους αφύσικα ακίνητο και ίσιο όταν σου μιλούν. Άλλοι, πάλι, παθαίνουν παροξυσμό μικρο-κινήσεων προσπαθώντας να διοχετεύσουν το άγχος τους. Έχε το νου σου και για τα δύο.