Υπόθεση Novartis: Ονόματα και διευθύνσεις έδωσε ο Σαμαράς

Μόλις 40 λεπτά κράτησε η κατάθεσή του ως μάρτυρας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

29
Υπόθεση Novartis: Ονόματα και διευθύνσεις έδωσε ο Σαμαράς

Σε ένα σχεδόν αστραπιαίο τετ-α-τετ με τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που κράτησε μόλις 40 λεπτά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ονόματα και διευθύνσεις εκείνων που θεωρεί ότι είχαν εμπλοκή την σκευωρία –όπως τη χαρακτηρίζει–της Novartis.

Ως γνωστόν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, για πολιτικές παρεμβάσεις στη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis οδήγησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας από μηδενική βάση των μηνύσεων που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σήμερα, λοιπόν, μία ημέρα μετά από την κατάθεση Αβραμόπουλου και μία ημέρα πριν από την αντίστοιχη κατάθεση Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε ενώπιον των δύο λειτουργών της Θέμιδας και φέρεται να κατονόμασε μεταξύ άλλων τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πολιτικό πρόσωπο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Διαβάστε επίσης:  Συνάντηση ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς “δείχνει” τον Δ. Παπαγγελόπουλο αλλά εφόσον επιβεβαιωθεί οτι το έκανε και σήμερα στην Εισαγγελία, τότε η διαβίβαση της δικογραφίας αμελλητί στη Βουλή είναι μονόδρομος για τους αντεισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη, που έπειτα θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιο Μανώλη και Χρήστο Ντζούρα.