Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Ζελένσκι: Η Ρωσία στέλνει νέα στρατεύματα μετά τις βαριές απώλειες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες.

Ο Ζελένσκι είπε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

Ουκρανία: Νοσοκομεία επλήγησαν από βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ

Η πόλη-λιμάνι Μικολάγιφ, που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, κοντά στην Οδησσό, σφυροκοπήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με τους βομβαρδισμούς να πλήττουν, μεταξύ άλλων, ένα κέντρο φροντίδας καρκινοπαθών και ένα οφθαλμολογικό νοσοκομείο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα παράθυρα του κέντρου φροντίδας καρκινοπαθών, που είχε προσφάτως ανακαινισθεί κι όπου καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε ημερήσιες χημειοθεραπείες, έσπασαν.

«Βομβάρδισαν πολιτικές ζώνες, χωρίς κανέναν στρατιωτικό στόχο. Εδώ υπάρχει ένα νοσοκομείο, ένα ορφανοτροφείο, ένα οφθαλμολογικό κέντρο», όλα τους βρίσκονταν στη συνοικία Ινγκούλσκι, στο βόρειο τμήμα της πόλης, είπε ο Ντμίτρο Λαγκότσεφ, επικεφαλής του νοσοκομείου.

Τη στιγμή των πληγμάτων, κανένας ασθενής, ούτε υγειονομικός, δεν βρίσκονταν στο κέντρο κατά του καρκίνου. Όμως, στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο υπήρχαν ασθενείς, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

«Περάσαμε όλη τη νύχτα στο υπόγειο, όλα τραντάζονταν. Οι ασθενείς είχαν τρομοκρατηθεί», δήλωσε η διευθύντριά του Κασιμίρα Ρίλκοβα.

Στη συνοικία Ινγκούλσκι, οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον θέρμανση και πολλοί έχουν αναγκαστεί να φύγουν.

Tζαμί στο οποίο φιλοξενούνταν 80 άμαχοι βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter. «Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Β.Πούτιν, Δύση, οπλικό σύστημα,

Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκκένωσης

Οι κυβερνήτες δύο ουκρανικών περιφερειών, του Κιέβου και του Ντονέτσκ, δήλωσαν, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους σήμερα, ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται σε περιοχές, όπου η Ουκρανία επιχειρεί να απομακρύνει ανθρώπους και να μεταφέρει βοήθεια μέσω «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

«Το ανθρωπιστικό φορτίο μεταφέρεται προς τη Μαριούπολη, θα σας ενημερώσουμε για το πώς εξελίσσεται… Η κατάσταση είναι περίπλοκη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί», είπε ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο σε τοπικά ΜΜΕ.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου

Μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Πιθανόν θα υποστήριζε μια ρωσική απόπειρα να περικυκλωθεί η πόλη (του Κιέβου). Θα μπορούσε επίσης να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει την ευαλωτότητά της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Επιπλέον, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες, ενώ πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η Λευκορωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή

Η Λευκορωσία δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε χθες τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η μεταφορά στρατευμάτων δεν συνδέεται επ΄ουδενί με οποιαδήποτε προετοιμασία και ειδικά όχι με τη συμμετοχή των Λευκορώσων στρατιωτών στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Γκουλέβιτς.

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Κιέβου

Ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα το πρωί μια ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Βασίλκιβ, στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

Οι ρουκέτες έπληξαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε η δήμαρχος του Βασίλκιβ Ναταλία Μπαλασίνοβιτς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Το Ρόιτερς δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει τη δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Ρέντης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δικογραφία – Ανατριχίλα από τις δολοφονικές επιθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέοι διάλογοι οπαδών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Οργανωμένο...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Συντάξεις: Πόσο κερδίζουν 860.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι από τη μείωση της ΕΑΣ

Οριστική πρέπει να θεωρείται η μείωση των κρατήσεων της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, πέραν του σεναρίου κατάργησης της κράτησης από τις επικουρικές. Το υπουργείο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Λωρίδας της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε σχεδόν όλες τις χερσαίες δυνάμεις

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε σχεδόν όλες τις χερσαίες δυνάμεις - πλην μιας ταξιαρχίας αρκετών...

Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει τα μέτρα άμυνας μετά την ιρανική απειλή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ενίσχυσε τα μέτρα άμυνας με φόντο τον πόλεμο...