Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

ΖeroHedge : Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται

Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers έχει δει περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην αγορά από τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν σήμερα.

Και έχει κερδίσει με επιτυχία – πολλά χρήματα – στην πορεία

Αλλά δεδομένου του σημερινού μακρο-περιβάλλοντος, ανησυχεί περισσότερο για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς από ό,τι ποτέ πριν. Στην πραγματικότητα, προβλέπει με σιγουριά ότι θα βιώσουμε μια τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική διόρθωση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αγορά αρκούδων της ζωής μας.

Πάρα πολύ χρέος. Αύξηση του πληθωρισμού. Υποτίμηση του νομίσματος. Κακοεπένδυση. Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Γεωπολιτικό άγχος. Το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον τα έχει όλα.

Ο Ρότζερς προβλέπει ότι η κατάρρευση θα αρχίσει στις πιο αδύναμες χώρες/εταιρείες, και στη συνέχεια θα καταλήξει στις ΗΠΑ, βυθίζοντας τελικά ολόκληρο το σύστημα σε βαθιά ύφεση, αν όχι σε απόλυτη ύφεση.

Εδώ στο Μέρος 1 της συνέντευξής μας με τον Τζιμ, εξηγεί πόσο άσχημα πιστεύει ότι θα γίνουν τα πράγματα και γιατί.

Χρησιμοποιώντας τη διεθνή του άποψη, αποκαλύπτει επίσης τις μελλοντικές προοπτικές της Κίνας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις της (συμπεριλαμβανομένου του Evergrande) και τις δυνατότητες μεγαλύτερου ανταγωνισμού από το άνοιγμα του εμπορίου μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Και στο Μέρος 2, ο Jim προσφέρει τις συμβουλές του σε συνετούς επενδυτές που επιθυμούν να επιβιώσουν από την επερχόμενη αγορά αντεπιστροφών που προβλέπει και παρέχει τις προοπτικές του για μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, του ουρανίου, της γεωργικής γης και των πολύτιμων μετάλλων.

«Σας προειδοποιώ όλους, έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που είχαμε μια σοβαρή bear market … και θα σας έλεγα ότι ίσως την επόμενη φορά που θα έχουμε μια σοβαρή αγορά αρκούδας θα είναι η χειρότερη στη ζωή μου, ” είχε πει στο παρελθόν σε ένα διεθνές φόρουμ που φιλοξένησε η Ρωσία.

Σκεπτόμενος τη συσσώρευση ολοένα και περισσότερων χρεών από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να καλύψουν κάθε ρωγμή σε οποιαδήποτε οικονομία ή αγορά, ο Rogers σημείωσε προηγουμένως ότι «τελικά, η αγορά θα πει:« Δεν το θέλουμε αυτό, δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο αυτό το παιχνίδι και δεν θέλουμε άλλο το σκουπιδόχαρτό σας».

300 τρις το παγκόσμιο χρέος-15 τρις τα αποθέματα χρυσού

Και όταν συμβεί αυτό, ο Rogers προειδοποιεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εκτυπώσουν ακόμη περισσότερα σκουπιδόχαρτα και θα αγοράσουν ακόμη περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.

«Και τότε θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα … Όλοι θα πληρώσουμε μια φρικτή τιμή κάποια μέρα, αλλά στο μεταξύ είναι πολύ διασκεδαστικό για πολλούς ανθρώπους».

Ο παγκόσμιος επενδυτής Jim Rogers ίδρυσε το Quantum Fund, μια παγκόσμια επενδυτική συνεργασία. Κατά τα επόμενα 10 χρόνια, το χαρτοφυλάκιο κέρδισε 4200%, ενώ ο S&P αυξήθηκε λιγότερο από 50%. Στη συνέχεια, ο Ρότζερς αποφάσισε να αποσυρθεί – σε ηλικία 37 ετών – και έκτοτε, μοιράζεται τη σοφία του με τους επενδυτές καθώς και μερικές εκπληκτικές περιπέτειες ζωής.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο θρίαμβος του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, πριν εβδομήντα οκτώ χρόνια!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr Πέρασαν εβδομήντα οκτώ χρόνια (1946-2016) από τότε που ο μαραθωνοδρόμος Στέλιος...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...