Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Zεστή μέρα- Πως να ρίξετε γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματος

Όταν λέμε θερμοκρασία σώματος εννοούμε την ικανότητά του να παράγει και να εκλύει θερμότητα.

Η κανονική θερμοκρασία σώματος είναι περίπου 36,7 °C, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερη ή υψηλότερη. Συνήθως, ο υποθάλαμος και το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα διατηρούν το σώμα σας κοντά σε αυτήν τη θερμοκρασία. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται, ειδικά όταν έχει πολύ ζέστη.

Πώς να μειώσετε γρήγορα την θερμοκρασία του σώματός σας

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να ενυδατώνεστε καλά πίνοντας νερό, όταν έχει ζέστη. Υπάρχουν, όμως, πολλοί άλλοι τρόποι για να μειώσετε γρήγορα την θερμοκρασία του σώματός σας.

Οι ακόλουθες λύσεις είναι εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεπεράσετε τη ζέστη:

Κρύο λουτρό ποδιών

Τοποθετώντας τα πόδια σας σε κρύο νερό δροσίζει ολόκληρο το σώμα και σας επιτρέπει να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Απλά προσθέστε κρύο νερό και παγάκια σε έναν κουβά με νερό. Βυθίστε τα πόδια σας και αφήστε τα εκεί έως και 20 λεπτά. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας για ένα επιπλέον αποτέλεσμα ψύξης.

Νερό καρύδας

Η κατανάλωση νερού καρύδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναζωογονήσετε και να δροσίσετε το σώμα σας. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι ηλεκτρολύτες στο νερό καρύδας το καθιστούν αποτελεσματικό μέσο ενυδάτωσης και αναζωογόνησης του σώματός σας όταν έχει ζέστη.

Μέντα

Η μέντα είναι γνωστό ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μενθόλη, η οποία κάνει το άτομο να έχει την αίσθηση ότι είναι πιο δροσερό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ζεστό ή παγωμένο τσάι μέντας και να το πίνετε όλη την ημέρα.

Ενυδατικές τροφές

Να καταναλώνετε πολλές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Φρούτα όπως πεπόνι, καρπούζι και φράουλες είναι καλές επιλογές αυτή την εποχή. Επίσης, καλό είναι να τρώτε πολλά λαχανικά όπως σέλινο, αγγούρι και κουνουπίδι.

Ντυθείτε ανάλογα

Επιλέξτε καπέλο με μεγάλο γείσο και γυαλιά ηλίου, εάν είστε άμεσα εκτεθειμένοι στον ήλιο. Φορέστε χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα σε απαλά υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό, ή μετάξι. Ημι-συνθετικά υφάσματα μπορούν να φορεθούν για να μην αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία του σώματος. Επίσης, οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει υφάσματα ειδικά για να σας κρατούν δροσερούς, όπως υφάσματα θερμικής ρύθμισης. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται με αυτούς τους τύπους υφασμάτων είναι συχνά σχεδιασμένα για αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες.

Αλόη

Τα φύλλα και το εσωτερικό τζελ αυτού του θεραπευτικού φυτού μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορείτε να εφαρμόσετε τζελ αλόης βέρα στο δέρμα σας για δροσιστικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό τζελ ενός φρέσκου φυτού ή ένα καθαρό τζελ αλόης βέρα. Για πρόσθετα οφέλη, φυλάξτε το στο ψυγείο πριν από την εφαρμογή. Η αλόη βέρα μπορεί επίσης να καταναλωθεί εσωτερικά. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζελ αλόης ανά φλιτζάνι νερό για να φτιάξετε ένα δροσιστικό ποτό.

Πηγή: iatropedia.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νίκος Κοεμτζής: Μακελειό για μια παραγγελιά τις Απόκριες του 1973 (φωτό-βίντεο)

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την αιματοβαμμένη παραγγελιά των αδελφών Κοεμτζή, που έγινε η πηγή έμπνευσης για το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Μακρύ Ζεϊμπέκικο...
Συμβουλές, επικοινωνία, συντρόφων,

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Η έλλειψη κατανόησης στην επικοινωνία των συντρόφων

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας* Ψυχολόγος, www.simvouleftikigamou.gr Το πιο συχνό φαινόμενο στις συνεδρίες των ζευγαριών είναι το εξής: O σύμβουλος γάμου γίνεται παρατηρητής μιας ατελείωτης διαφωνίας μεταξύ...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 28-6-2020 - Ένας τυχερός

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 14/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 14/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2727), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 26-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 12/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 12/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2726), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 10/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 10/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2725), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 7/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2724), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 5/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 5/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2723), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιατί τρώμε λιγότερο όταν έχει ζέστη

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η όρεξή τους μειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή περνούν περισσότερο...