Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021
8.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρίου ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εκδίδει το πρώτο βιβλίο του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1835.... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

Ζητείται πατριωτική και συνάμα πραγματικά μεταρρυθμιστική δύναμη (δεξιά ή αριστερά, ποσώς ενδιαφέρει)

Τα πράγματα είναι ίσως απλά, απλούστατα.

Η περίφημη “δεξιά” δεν διαθέτει ατζέντα, ταυτότητα διαφοροποίησης από την λεγόμενη “αριστερά”.

Θαρρεί κανείς ότι ευδοκιμεί ένα μονοκομματικό νεοταξικό συνονθύλευμα.

Κατέστη “ακροδεξιά” υπόθεση να πηγαίνουν στο σπίτι ή στην εργασία τους γέροι, νέοι, γονείς, παιδιά, και να μην γουστάρουν να τους σταματούν δίκην “τροχονόμου” περιφερόμενοι νομάδες (sic) που φτιάχνουν σιδερομαχαλάδες και ως ορδές προξενούν τον τρόμο στα διαρκώς αυξανόμενα γκέτο (πλέον και στην επαρχία).

Η υπόθεση της ασφάλειας και της γαλήνης των πολιτών έγινε υπόθεση αφασίας.

Βιώνεται μια διφορούμενη κατάσταση αστυνομοκρατίας (μέτρα για πανδημία) καλώς ή κακώς δεν το αξιολογώ, αλλά η αστυνομία απουσιάζει όταν ο περιφερόμενος όχλος των πολλαπλασιασμένων γκέτο διαταράσσει την γαλήνη και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Οι “επιδοματίες” που… πρέπει η κοινωνία να τους πληρώνει για να κάθονται και να μην χρειάζεται… να κλέβουν (sic), λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι θα παρέμβει η πολιτεία για να τους μαζέψει.

Φόβος μόνο και τίποτα άλλο.

Είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως.

Δεν υφίσταται “δεξιά” ή “αριστερή” ατζέντα που να είναι… ακροδεξιά επειδή διασφαλίζει την γαλήνη και την ηρεμία των πολιτών.

Αυτές είναι μπανανόφλουδες ενός κακοφορμισμένου πλέον και ασύδοτου “δικαιωματισμού”.

Η νεοταξική newspeak του “ανθρωπισμού” κατά βάση καταπατά τα δικαιωμάτων των Ελλήνων και τους θέτει έρμαια στο περιθώριο.

Αντικοινωνικές και παρασιτικά λειτουργούσες ομάδες, βρίζουν, χυδαιολογούν, μπλοκάρουν την κυκλοφορία απλώς αν τολμήσει κανείς να περάσει από τους σιδερομαχαλάδες που στήνουν για να μεταβεί στην γαλήνη του σπιτιού του.

Η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα 12 χρόνια μετά τις περίφημες “εξορθολογιστικές” δανειακές συμβάσεις (που “μεταρρύθμισαν” αλύπητα τον κοινωνικό κορμό των καθημερινών Ελλήνων πολιτών).

Μια σύμπλευση ελιτισμού και οχλοκρατίας δυναστεύει αγρίως την καθημερινότητά μας.

Αυτά είναι τα μείζονα.

Επίσης η εθνική αυτοπεποίθηση εκχωρήθηκε στην… ακροδεξιά.

Η συμπλεγματική “αριστερά” θεωρεί ποταπά αυτά τα ζητήματα, ήτοι ο λαός να ζει με ασφάλεια και γαλήνη.

Και η ενοχική “δεξιά” τα απεκδύεται επιδιδόμενη στο σπορ του δικαιωματισμού.

Ένα ιαβερικό σύστημα εχθρικής αντίληψης για τον πολίτη που διυλίζει τον κώνωπα και τον βασανίζει στις παραπλανητικές διακλαδώσεις της γραφειοκρατίας ψάχνοντας τρόπο να του αποδομήσει εργασία, υγεία, ασφάλεια, ευημερία, και συνάμα ασύδοτο στις παρασιτικές λογικές και την εχθρική προδιάθεση των σύγχρονων ορδών Ούννων.

Αυτά τα ζητήματα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

Δεν αντέχει η κοινωνία ακροδεξιούς λαϊκισμούς, ως αντανάκλαση νεοταξικών μονοδρόμων καθεστωτικών “δεξιών” ή “αριστερών” ελίτ.

Χρειάζεται μια πατριωτική και συνάμα πραγματικά μεταρρυθμιστική δύναμη (δεξιά ή αριστερά, ποσώς ενδιαφέρει) να βάλει φρένο στην κατρακύλα.

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αφενός το αδιέξοδο, αφετέρου την ένδεια των “λύσεων” που υπάρχουν.

Οι μεν ψηφίστηκαν ως ανάχωμα στην ασυδοσία των δε και τούμπαλιν.

Φαύλος κύκλος.

Η ψηφιακή μεταρρύθμιση ταυτολογείται με μια κατάσταση υστερικής πολιτικής ατζέντας όπου η απλή εναρμόνιση με την βελτίωση της καθημερινότητας μεταβάλλεται σε έναν ψηφιακό ορυμαγδό που απλώς αναπαράγει με υπερ-ψηφιακά μέσα την δαιδαλώδη γραφειοκρατία του “Έχοντας υπόψιν”.

Η σταδιοδρόμηση δεν γίνεται στην βάση των δημόσιων πολιτικών για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών, αλλά στον ευπρεπισμό των εγγράφων και στην ψηφιακή αναπαραγωγή τους.

Μανδαρινισμός άνευ προηγουμένου, έλλειψη έμπνευσης και διαρκής καθολική απουσία παρακίνησης και ηγεσίας.

Χορτάσαμε από πετυχημένα “τίποτα” στην διοίκηση και αλλού, που απλώς αναμασούν το αδιέξοδο και καριερίζουν, με την κοινωνία στάσιμη να βυθίζεται στην άβυσσο μιας ανέραστης πραγματικότητας και εντελώς κακόγουστης.

Εκεί εντοπίζεται η έννοια της αλλαγής.

Στην πορεία προς τα εμπρός.

Και αυτή θα έρθει με ασφαλή διαβίωση των καθημερινών ανθρώπων, πραγματικές ευκαιρίες δημιουργικής αυτοπραγμάτωσης και όχι σε κυνήγι μαγισσών και αδιαφορία για τις αγελαίες καταστάσεις που κάνουν το βίο αβίωτο και λογίζονται δίκην αναθέματος ως “ακροδεξιά” υπόθεση.

Άλλωστε όταν δεν δύναται η πραγματικότητα να αρέσει σε όσους κρατούν το μαχαίρι και το καρπούζι, τόσο χειρότερα γι’ αυτήν (σ.σ. την πραγματικότητα).

Όμως η πραγματικότητα ορίζει τις ατζέντες και όχι τα λόμπι και οι ασύδοτοι όχλοι.
Του Γεώργιου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στο ρυθμό των Στοιχηματζήδων χορεύει το ΚΙΝΑΛ, η Λινού ο Τσίπρας και ο ΓΑΠ...

Ποια γκάλοπ και ποιες δημοσκοπήσεις τώρα; Όλο το ΠΑΣΟΚ ζει στον ρυθμό των Στοιχηματζήδων, αφού όλη μέρα τα εξαπτέρυγα των τριών βασικών διεκδικητών ζουν...

Ο τρόμος των «ΠΑΣΟΚογενών» που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να… βουλιάζει

Το ΚΙΝΑΛ θα μπορέσει «στα ίσια» να διεκδικήσει ζωτικό πολιτικό χώρο, που θα μπορούσε σε πρώτη φάση να φτάσει σε έναν συσχετισμό δυνάμεων 12-13...

Επιτέλους, lockdown για ανεμβολίαστους, πέφτουν κορμιά στο ΚΙΝΑΛ και η κινητικότητα στα Δεξιά της...

O πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα για μια χώρα που θρηνεί καθημερινά 80 νεκρούς. Το lockdown για ανεμβολίαστους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και χθες έγινε μεν...

«Πόλεμος» για το 25% της Εθνικής, ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης

Εναλλαγή συναισθημάτων στην κούρσα εκλογής για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που διατηρεί υψηλό το καθημερινό ενδιαφέρον. Η τελευταία εικόνα είναι πως στα πιθανά «δίδυμα»...

Γιώργος Παπανδρέου: Απόσυρση

Για ποιον λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει την ηγεσία δυο… κομμάτων, στα οποία δεν ανήκει; Όταν το 2021 ο Γιώργος Παπανδρέου ζητάει να τον κάνουν...

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, και ο ξαφνικός… έρωτας...

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, Καθημερινής,Αλέξη, Χαμηλές επιδόσεις κατέγραψαν τα «ραντάρ» του Μαξίμου στην (φιλόδοξη) διαδικασία ανασυγκρότησης της καμένης Βόρειας...

Στρατηγός Ταμουρίδης : Το τρελό «όνειρο» της Τουρκίας!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι ήδη μια μεγάλη δύναμη, μια αυτοκρατορία, που ελέγχει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η δύναμη της βιταμίνης D ενάντια στον κορωνοϊό

Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το αυγό, τα μανιτάρια, κυρίως ο ήλιος και ό,τι μας...

Διαβάστε αυτή την Προσευχή για να γεμίσετε θάρρος και δύναμη

Προσευχή για στεναχώρια (Για να βοηθάει ο Θεός τους ανθρώπους που στεναχωριούνται από τις...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να μπορούμε να συγχωρέσουμε είναι “Δύναμη”!

Το να μπορούμε να συγχωρέσουμε είναι «δύναμη». Είναι ένα μέσο για να προάγουμε την...

Η προστατευτική δύναμη των Εμβολίων

Τα εμβόλια είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους όχι μόνο της σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή