Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
9.3 C
Athens

Ζουν ανάμεσά μας…

Όλοι όσοι πιστεύουν ότι ο κοΖμάκης υποφέρει και άρα έχει πάρει το μάθημά του, οπότε ο Σύριζας σε λίγο καιρό θα αποτελεί μια μακρινή και δυσάρεστη ανάμνηση… κάνουν μεγάλο λάθος.

Η μαγιά των συριζαίων ψηφοφόρων (κυρίως πρώην πασόκων) όχι μόνο υπάρχει, αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται, αν και οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβανόμαστε καθότι οι πλέον φανατικοί οπαδοί του Σύριζα είναι σε προσωρινή αγρανάπαυση, τελούν εν υπνώσει, και δρουν μόνο υπογείως, σαν τους πρώτους κρυπτοχριστιανούς ένα πράγμα.

Είναι όμως έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πεταχτούν και να δαγκώσουν σαν οχιές, ιδίως όταν τους τσιγκλίσεις.

Μια τέτοια θλιβερή εμπειρία είχα προχτές, σε μια οικογενειακή μάζωξη. Μια εμπειρία που μοιάζει ψεύτικη, αφού συμπεριλάμβανε κάθε είδους συριζαίικη παπάτζα, την οποία πολλές φορές μέσα στην υπερβολή μου αναπαράγω εν είδει αστείου για να κάνω πλάκα.

Κι όμως, όλα αυτά που αναφέρω κατά καιρούς ως ποταπός που είμαι, κάποιοι, υπεράνω πάσης υποψίας για τυχόν ηλιθιότητα, τα πιστεύουν σαν ευαγγέλιο.

Βρέθηκα λοιπόν με έναν 75χρονο συνταξιούχο συγγενή μου, ο οποίος παιδιόθεν ήταν Παπανδρεϊκός, από τους πρώτους και πιο φανατικούς Πασόκους, που όμως τα τελευταία χρόνια μεταλλάχτηκε κι αυτός σε όψιμο συριζαίο.

Κι όπως έχω πει κι άλλες φορές, όλοι αυτοί δεν έχουν ούτε κέρατα, ούτε βούλες, αλλά ζουν ανάμεσά μας και μοιάζουν σαν κι εμάς. Δεν είναι ούτε άπλυτοι, ούτε έχουν κοτσίδα, ούτε κρατάνε στο ένα χέρι μπάφο και στο άλλο την ΑΥΓΗ, ούτε έχουν τατουάζ στο μέτωπο τον Τσίπρα.

Είναι σαν κανονικοί άνθρωποι. Οικογενειάρχες, δουλευταράδες κ.ο.κ.

Στο μόνο στο οποίο ξεχωρίζουν είναι στο ότι έχουν φάει το παραμύθι του Αλέξη, και για λόγους που δεν είναι του παρόντος (ψυχολογικοί-ψυχιατρικοί) αλλά τους αντιλαμβάνομαι πλήρως, συνεχίζουν να πιστεύουν τους απατεώνες.

Οι οποίοι απατεώνες δεν είναι απατεώνες, απλά προσπάθησαν να μας σώσουν αλλά τα ντόπια και ξένα συμφέροντα τους έβαλαν φρένο.

Όπως π.χ. ο ανάλγητος Σαμαράς που αυτός έκοψε τις συντάξεις και τα επικουρικά, αυτός έβαλε τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, αυτός απέλυσε κόσμο από το δημόσιο, αυτός έκλεισε την ΕΡΤ για να μη μαθαίνουμε την αλήθεια, κι αυτός μας έβαλε στα μνημόνια, κοροϊδεύοντάς μας με τα Ζάππεια, όντας πιστός υπηρέτης των Γερμανών.

Όσο για τον Αλέξη, το φρέσκο και άφθαρτο γελαστό αυτό παιδί, το μόνο λάθος του είναι ότι σαν γνήσιος ιδεολόγος και ουμανιστής, δεν είχε λάβει υπ’ όψιν του τη δύναμη του χρήματος και το παγκόσμιο κονκλάβιο που μας κυβερνά πίσω από τις κουίντες με το πρόθυμο ντόπιο οικονομικό και πολιτικό προσωπικό!

Ναι… ο Αλέξης είναι αθώος του αίματος. Προσπάθησε και προσπαθεί. Και αν αναγκάστηκε να κάνει κωλοτούμπα, και να βάλει στην άκρη το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, στέλνοντας για μπάνια τον Μπαρουφάκη, τον Δραχμαζάνη, την Κατάντια Βαλαβάναινα, και τους λοιπούς ημίτρελους, το έκανε με μισή καρδιά, σαν στρατηγική κίνηση προσωρινής υποχώρησης, με το όπλο παρά πόδα, αλλιώς θα μας κυβερνούσαν εκ νέου οι Γερμανοί μέσω των δοσιλόγων της Ν.Δ.

Δείτε π.χ. τι γίνεται στην Ιταλία, που επιτέλους οι πολίτες της αναγνωρίζουν την σοφία του Σύριζα, και ακολουθούν τις προτροπές του!!!

Και που είναι τώρα όλοι αυτοί οι νενέκοι (ρωτάει ο συγγενής μου;). Οι Γεωργιάδηδες; Οι σαμαροβενιζέλοι; Κάνουν, λέει, τουμπεκί, αρνούμενοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα: Ότι ο Αλέξης οσονούπω μας βγάζει από τα μνημόνια και θα ξανατρώμε με χρυσά κουτάλια!!! Το είπε και το κάνει! Ειδικά αν τον αφήσουν οι «κσαίνοι τοκογλύφοι» και μας ξαναπάει στη δραχμή!

Θέλετε κι άλλα; Το Μακεδονικό είναι πουλημένο από την εποχή του Καραμανλή (του μικρού, όχι του κανονικού). Απλά ο Αλέξης μας ευθυγραμμίζει επιτέλους με τον ρεαλισμό!

Ο συγκαμένος είναι πατριώτης με τα όλα του, και αν και δεν είναι αριστερός θυσίασε τις αξίες του για έναν ανώτερο σκοπό: Να βάλει πλάτη να σωθεί η Ελλάδα. Σαν τον Ίωνα Δραγούμη κάπως…

Οι πρόσφυγες είναι όλοι τους θύματα και πρόσφυγες πολέμου από την Συρία. Δεν υπάρχουν άλλες εθνικότητες, κι αν υπάρχουν είναι κακόμοιρα ανθρώπινα κουρέλια που πρέπει να τους αγκαλιάσουμε διότι «και εμείς καταγόμαστε από την προσφυγιά και είχαμε πάει και μετανάστες». Και όσον αφορά στους Σύριους, έρχονταν κατά χιλιάδες από το 2011 και όχι μόνο από το 2015. Απλά το 2015 άρχισαν να τους αναφέρουν τα μίσθαρνα κανάλια.

Και ευτυχώς που υπάρχουν οι «εθελοντές» των ΜΚΟ, διότι ο Σύριζας παρέλαβε άδεια ταμεία από τους προηγούμενους και το κράτος δεν μπορούσε να δείξει τον αλτρουισμό του μέχρι να ξαναορθοποδήσει.

Εγκληματικότητα δεν υπάρχει, την δημιουργούν τεχνητά τα κανάλια που λέγαμε, που αν τα έκλεινε ο Αλέξης θα μαθαίναμε την αλήθεια επιτέλους, και αν υπάρχει είναι όπως εκείνη που είχαμε ανέκαθεν. Το επιχείρημα; Καλά, δηλαδή πριν από τον Σύριζα δεν υπήρχαν φόνοι και ληστείες;

Τι να απαντήσεις σε αυτό;

Και σαν κερασάκι στη τούρτα, όταν αναφέρεις τους Γεωργιανούς και Τσετσένους που σιδερώνουν γιαγιάδες για να κλέψουν την σύνταξή τους: Ποιος άνοιξε τα σύνορα το 1991; Ε, μάγκα που τα ξέρεις όλα;

Πάμε παρακάτω: Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Οι φόροι θα μειωθούν. Η ανεργία ήδη μειώνεται (αλλά δεν το λένε τα κανάλια). Η οικονομία εκτοξεύεται. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα αυξηθούν συντόμως. Κι όλα αυτά παρά το καθημερινό σαμποτάζ του «Κούλη», ο οποίος και αυτός εκτελεί διατεταγμένη υπΕρεσία, όντας πραγματικός γιος του «εφιάλτη».

Όσον αφορά στα διόδια, αυτά είναι ανάπτυξη και προσφέρουν θέσεις εργασίας, συνεισφέρουν στα δημόσια ταμεία, όπως και οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, της ΔΕΗ κλπ., διότι οι σάπιοι προηγούμενοι πολιτικοί τα είχαν κάνει κομματικά τους φέουδα και τρώγανε με χρυσά κουτάλια που πλήρωνε ο λαουτζίκος τον οποίο θέλουν στα γόνατα.

Ναι, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιοι πολλοί, οι οποίοι μπορεί να μην εκδηλώνονται φανερά στα καφενεία και στα σόσιαλ μίντια, πλην όμως σιγοβράζουν και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το συριζαίικο «αριστερό» όραμα, ειδικά αν μιλάνε σε συγγενείς, με τους οποίους έχουν θάρρος, αφού τους ξέρουν από μωρά, και συνεχίζουν να τους βλέπουν σαν παιδάκια.

Κι όταν τους ρωτάς κάποια αυτονόητα, είτε από την ιστορία, είτε από την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, τα οποία αγνοούν, καθότι ημιμαθείς, σου απαντάνε αφοπλιστικά «ναι, τα είδαμε και τα πτυχία… εμείς σπουδάσαμε στο πεζοδρόμιο της ζωής»!

Τι να πει κανείς; Οι βαλεριάνες να είναι καλά… αλλιώς;

I rest my case…

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Τσίπρας στην Πάτρα το έκανε όπως ο Μητσοτάκης στην Ικαρία

Τα κλεμμένα σουξέ του Αλέξη

Τις ατάκες που κατά καιρούς έχουν πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, αλλά και ο Κώστας Καραμανλής χρησιμοποίησε ο...

H σκοτεινή πλευρά του «Σαράφη» στην υπόθεση Novartis

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, το «Μέγαρον Παλλάδος» στην Πανεπιστημίου, είναι η εντυπωσιακή βιτρίνα της FD Connect, της εταιρείας την οποία...

Αυτό πρότειναν στην Καϊλή οι Βέλγοι δικαστές για να βγει απ’ τη φυλακή- «Αν...

Η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν, κατηγορούμενη για χρηματισμό από το Κατάρ, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής της. Η πλευρά Καϊλή δε θα...
Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Η ακρίβεια “κόντρα” στις εκλογές

Από τα κύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, που μας ταλαιπώρησαν έντονα τα τελευταία τρία χρόνια, στα κύματα της ακρίβειας, όπως αποτυπώνεται αυτή κυρίως στα...

Οριστικό! Εκλογές τον Απρίλιο (μπορεί και 26 Μαρτίου) με εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης τον...

Τα ποσοστά που δείχνουν για όλα τα κόμματα, τα μυστικά γκάλοπ 2 πρεσβειών με "λόγο" και "ρόλο". "Τελειωμένος" από το Μαξίμου ο Γεραπετρίτης που τον...

O Mητσοτάκης έκανε το θαύμα: Πέφτει ραγδαία η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

Αποκλιμακώνονται σταδιακά η τιμή στο ρεύμα και το αέριο που ήταν πολύ υψηλή και οι καταναλωτές είχαν αρχίσει να πιέζονται πολύ. Η αποκλιμάκωση Την Τρίτη η...

Η κατάθεση που ξεβρακώνει – «Έφευγαν χρήματα σε φακέλους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς...

Κατάθεση «φωτιά» σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, έδωσε την Πέμπτη στο Ειδικό Δικαστήριο και στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,248ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες ζουν για πάντα στην καρδιά μας!

Η σπουδαιότερη κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας δεν...

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το 2022 – Πώς ζουν και ποιες είναι οι συνήθειές τους

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της έρευνας του ινστιτούτου ΔιαΝΕΟσις με τίτλο: «Τι...

Λείπει η αγάπη από την ζωή μας, γι’ αυτό κυριαρχεί ο φόβος

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ: Σε μια εποχή που κυριαρχεί η απελπισία, η θλίψη, η αβεβαιότητα,...

«Τα απρόοπτα στη ζωή μας…»

…Διαρκώς συμβαίνουν στην ζωή μας απρόοπτα. Έρχεσαι στο μοναστήρι για να βρεις πνευματική ζωή,...