Δήμος Κηφισιάς: Παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία

13
δήμος Κηφισιάς, παιδική χαρά, Αναπηρία,

Την ευκαιρία να χαρούν με ασφάλεια το παιχνίδι σε μία παιδική χαρά δίνει ο δήμος Κηφισιάς σε παιδιά έως 14 ετών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Η παιδική χαρά λειτουργεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου εδώ και τέσσερις μήνες και εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

Κατά τα εγκαίνια, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους» και επεσήμανε πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης:  Μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε τις πινακίδες – Όλα τα έγγραφα που απαιτούνται

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν την παιδική χαρά γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα στα ανάπηρα παιδιά να έχουν έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους και θα μπορούν να παίξουν και να εκτονωθούν με ασφάλεια.